Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δήμητρα Νάνου στην «Α»: «Θέλουμε να αναβαθμίσουμε την πόλη μας με επίκεντρο τις γειτονιές»

Έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη να χτίσει – όπως λέει η ίδια – την κοινωνική ευθύνη του Δήμου Νέας Σμύρνης από την αρχή, είναι η υποψήφια δήμαρχος της πόλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Σμύρνη, μόνο Μπροστά», Δήμητρα Νάνου. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και την Έλενα Φυντανίδου, μιλά για τις μεγάλες ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της, τα σχέδιά της, αλλά και για την προσπάθεια που θα καταβάλει προκειμένου να εμπνεύσει και να ενώσει γύρω από έναν κοινό στόχο: την αναβάθμιση της πόλης με επίκεντρο τις γειτονιές.

Κυρία Νάνου, πώς οραματίζεστε τον Δήμο Νέας Σμύρνης την επόμενη πενταετία;

Για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για τη Νέα Σμύρνη, εφόσον μάς εμπιστευθούν οι πολίτες, πρέπει προηγουμένως να φροντίσουμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και της διοίκησης. Να μειώσουμε δηλαδή την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους σήμερα, ώστε να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε και να ενώσουμε γύρω από έναν κοινό στόχο: να αναβαθμίσουμε την πόλη μας με επίκεντρο τις γειτονιές. Θέλουμε τους πολίτες κοινωνούς της προσπάθειάς μας να κάνουμε νοικοκύρεμα και να προτεραιοποιήσουμε με άλλο δείκτη βαρύτητας τις ανάγκες, επενδύοντας στους νέους, αξιοποιώντας τις ιδέες και την ορμή της ηλικίας τους. Έχουμε διαρθρώσει το πρόγραμμά μας σε 13 άξονες πολιτικής για να ζούμε σε μία πόλη με αξία. Στοχεύουμε στα απλά, τα καθημερινά που κάνουν – και μπορούν να κάνουν – την διαφορά, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για κάτι πιο μεγάλο έπειτα. Ποιος δεν θέλει να ζει σε μία πόλη οργανωμένη, καθαρή, πράσινη, ασφαλή, ανθρώπινη και προσβάσιμη, ψηφιακά σύγχρονη, όπως και ανθεκτική στις προκλήσεις της κλιματικής και της ενεργειακής κρίσης; Ποιος δεν θέλει να μετακινείται με άνεση και ασφάλεια;

Ποια είναι κατά την άποψή σας τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες και πώς θα τα διαχειριστείτε;

Αν έπρεπε να δώσω δύο τίτλους στα προβλήματα, θα επέλεγα «μοντέλο λειτουργίας του Δήμου» και «οργάνωση λειτουργίας της πόλης». Οι ανάγκες της πόλης και των συνδημοτών μας είναι μεγάλες και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να χτίσουμε την κοινωνική ευθύνη του Δήμου Νέας Σμύρνης από την αρχή. Προτεραιότητα για εμάς είναι να νιώθει ο πολίτης ότι είμαστε εκεί για αυτόν και αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες του. Μέσα δε από την αναβάθμιση της καθημερινότητάς του, να νιώθει περήφανος που ζει και δημιουργεί στην πόλη μας. Όλα αυτά προϋποθέτουν συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου γιατί ο στόχος είναι κοινός: να υπηρετούμε τους πολίτες. Καλή ομάδα συνεργατών. Ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία των δοκιμασμένων στελεχών και τον ενθουσιασμό των νέων ανθρώπων που επίσης έχουν γνώσεις, τεχνοκρατική επάρκεια, πάθος και διάθεση να δουλέψουν για το καλό όλων. Αλληλεπίδραση με τους κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης στο «πεδίο της γετονιάς».

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για τον δήμο Νέας Σμύρνης.

Για το πρόγραμμά μας μπορείτε να ανατρέξετε στο www.dimitrananou.gr. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει αναπτυξιακή και κοινωνική διάσταση. Σε αυτό διαγράφονται οι προτεραιότητες που έχουμε θέσει για να ζούμε σε μία πόλη με αξία. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε κουλτούρα περιβαλλοντικής υπεύθυνης συμπεριφοράς για να ζούμε σε μία καθαρή και πράσινη πόλη. Δίνουμε ζωή και περισσότερο φως στις γειτονιές. Αγκαλιάζουμε το συμπολίτη μας που μάς χρειάζεται, στηρίζουμε την οικογένεια και τις ανάγκες των νέων, εμπνέουμε σεβασμό για το δημόσιο χώρο, τον οποίον πρέπει να φροντίζουμε όπως το σπίτι μας. Σχεδιάζουμε ασφαλείς, λειτουργικές, προσβάσιμες υποδομές. Αναπτύσσουμε μία νέα κουλτούρα στη σχέση με τους επαγγελματίες της πόλης για την ανάδειξη του city branding και την λειτουργία των επιχειρήσεων σε ένα περιβάλλον με αισθητική, καθαριότητα και τάξη, σε μία πόλη με κανόνες που θα εφαρμόζονται από όλους για το καλό όλων. Δυναμώνουμε τη συνεργασία με εκείνους που μεριμνούν με αγάπη και ανιδιοτέλεια για τα αδέσποτα ζώα.

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ