Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αλληλόχρεοι λογαριασμοί

Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Όταν σου χρωστάνε, εισπράττεις και όταν χρωστάς λογικό είναι να πληρώνεις. Στους ανθρώπους συνήθως όλη η φύση χρωστάει, με αποτέλεσμα πάντα να εισπράττει, νύχτα μέρα. Και μεις εισπράττουμε και την Άρτα φοβερίζουμε. Οι λογαριασμοί πάντα είναι αλληλόχρεοι αλλά ειδικά στους ανθρώπους είναι πάντα χρωστούμενοι.

Ας πούμε για την υπόθεση των ψαριών. Εμείς τα τρώμε όλα, μέχρι το τελευταίο, κι αυτά μόνον μπορούνε να σπαρταράνε αφού πρώτα τα ξετσαουλιάσουμε όταν τραβήξουμε με δύναμη το αγκίστρι από το στόμα τους. Τώρα, μπορούν να έχουν και έναν ήρεμο θάνατο μέσα στα δίχτυα. Θα σκάσουν από ασφυξία, ό,τι ευγενέστερο. Αμ τα χταπόδια, τα χτυπάμε στα τσιμέντα μέχρι να μαλακώσουν διότι ο Μεγαλοδύναμος τα έκανε σκληρότερα από ότι πρέπει για τα δόντια μας. Νάτο το κέρδος και των οδοντιάτρων. Όλοι ευχαριστημένοι. Τα καϋμένα τα ψαράκια το μόνο που κάνουν είναι να τρώει κανάς καρχαριάκος κανένα απερίσκεπτο παιδί στα ανοιχτά της Αυστραλίας και της Φλώριντας. Λίγα παιδιά, όχι πολλά, στον πλουραλισμό υπερέχουμε χιλιάδες χρόνια μπροστά.

Πάμε στον κόσμο των πουλιών. Εδώ υπάρχει η ευγενής τάξη των κυνηγών. Βγαίνουν για μπεκάτσες και εξολοθρεύουν τις πέρδικες και στην ανάγκη και τα σπουργίτια. Μα κι αυτά δεν κάθονται φρόνιμα. Από την άλλη μεριά ο κυνηγός έχει λάβει τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού του για άσκηση στο βουνό και άφθονο οξυγόνο. Με την ευκαιρία εξολοθρεύει ακόμη και λελέκια. Σας παρακαλώ, μην παρακωλύετε τη διέλευση του αρίστου σκοπευτή και ευαίσθητού ανθρώπου κυνηγού. Ένας θηρευτής μπορεί, σε περίπτωση ευμάρειας να οδηγηθεί ακόμη και στη ζούγκλα. Η σκληρή εργασία τού χάρισε την οικονομική δύναμη, δεν φταίει αυτός που η τίγρης πέρασε από μπροστά του την ώρα που είχε γεμάτο όπλο. Τα ίδιο απερίσκεπτα είναι και τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλεις. Μπαμ, πάρτα κάτω. Άλλωστε ο καλός Θεός μάς έδωσε την ικανότητα να κατασκευάζουμε δίκανα και μονόκανα όπλα με ραβδώσεις και να εφαρμόζουμε με επιτυχία τον νόμο Bernoulli. Εκείνος μας τα είπε με την επιφοίτηση των επιφανών Αγίων, εμείς εφαρμόσαμε. Δεν φταίμε σε κάτι. Σας παρακαλώ, πάρτε την πονηρή σκέψη σας πίσω.

Από την άλλη είναι και τα ευτραφή και ατίθασα μοσχάρια. Μέσα έξω κάθε μέρα στο σταύλο, είδε και αγανάκτησε και ο σταυλάρχης. Έτσι μου είστε; για περάστε τρίτη πόρτα δεξιά, είσοδος κρεοπωλείου. Θα συναντήσετε εκεί και τα συμπαθέστατα αιγοπρόβατα. Ο κιμάς πρέπει να είναι ανάμικτος, αλλιώς ανεβαίνουν τα λιπίδια και τα τριγλυκερίδια. Δεν είναι σωστό οι άνθρωποι να τρέχουν στους γιατρούς γιατί εσείς παραφάγατε! Παρακαλώ εγκράτεια. Άλλωστε μην νομίζετε πως δεν θα σας προσέξουν οι εκδοροσφαγείς, θα σας παραπέμψουν στους προστάτες τους Μιχαήλ και Γαβριήλ και μαζί με τους συνεορτάζοντες αεροπόρους θα περάσετε τόσο όμορφα το τέλος της ζωής σας κρεμασμένα στα γυαλισμένα τσιγκέλια!

Ολοφάνερο, η θεία Χάρις μάς έδωσε όλα τα δικαιώματα των εισπράξεων από όλα τα άλλα δημιουργήματά της. Δεν δεχόμαστε συναλλαγματικές και μεταχρονολογημένες επιταγές. Τα πάντα cash, εμείς σας τα παίρνουμε και σεις μας τα δίνετε. Ο Θεός, τα πάντα εν σοφία εποίησεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ