Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το α’ πρωτοποριακό πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άσκησης σκύλων στην πόλη!

Έναν μικρό παράδεισο για τους σκύλους και τους συνοδούς τους έφτιαξε στο τέρμα της οδού Σερρών ο Δήμος Γλυφάδας. Πρόκειται για το πρώτο Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άσκησης Σκύλων στη Γλυφάδα και σύμφωνα με την δημοτική Αρχή, θα ακολουθήσουν και άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου για το νέο απόκτημα της πόλης είπε: «Θέλω να σας παρουσιάσω κάτι που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια – και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε – με πολλή αγάπη, αθόρυβα και μεθοδικά: Τη φροντίδα για τους τετράποδους φίλους μας. Με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο που διαθέτουμε.

Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό αναδιαρθρώνουμε τις λειτουργίες του Δήμου Γλυφάδας για να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες προκλήσεις και στις προβλέψεις της νέας νομοθεσίας για τα αδέσποτα. Δημιουργούμε καινούργιες υποδομές για όλες τις ανάγκες και έχουμε μνημόνιο συνεργασίας με τον στρατηγικό μας σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή, τον ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων).

Είναι αυτονόητο ότι όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούμε προγράμματα στείρωσης και εμβολιασμού αδέσποτων ζώων (κατά τη τρέχουσα θητεία πάνω από 6.000 στειρώσεις και πάνω από 5.500 περιστατικά φροντίδας και περίθαλψης), διαθέτουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα περίθαλψης για όσα ζώα το χρειάζονται, διανέμουμε τόνους τροφής, διοργανώνουμε “μέρες υιοθεσίας” των αδέσποτων φίλων μας, διοργανώνουμε εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή και των σχολείων της πόλης μας,
προμηθευτήκαμε ειδικό όχημα με πλήρη εξοπλισμό για την περισυλλογή και μεταφορά ζώων από και προς τα ιατρεία, δημιουργήσαμε υπηρεσία παραλαβής νεκρού ζώου προς αποτέφρωση δωρεάν για τους κατοίκους της Γλυφάδας και πολλά ακόμα που περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του δήμου Γλυφάδας (zwasyntrofias.glyfada.gr) στην ενότητα για τα ζώα συντροφιάς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του δήμου μας και στους εθελοντές μας και βεβαίως στην αντιδήμαρχο Μαίρη Μηλιαρέση για τον συντονισμό και την κατάθεση ψυχής.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΠΑΖ και προσωπικά στην σπουδαία πρόεδρο Φώφη Δημητριάδου, σε όλες τις εθελόντριες και τους εθελοντές».

Και προσθέτει: «Κομμάτι της πόλης μας – και της δικιάς μας ευθύνης – είναι και τα ζώα. Θα συνεχίζουμε να επιτελούμε στο ακέραιο την ευθύνη αυτή. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Διαβάστε επίσης: Γλυφάδα: Πνίγηκε 75χρονος σε παραλία

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ