Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετείχαν μαθητές της πόλης

Δημοτικοί σύμβουλοι έγιναν για μία ακόμη φορά οι μαθητές των σχολείων της Γλυφάδας, οι οποίοι στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Δημαρχείο της πόλης έκατσαν στις θέσεις των αιρετών και έμαθαν για τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, μαθητές των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης γνώρισαν από κοντά τις λειτουργίες του Δήμου και συμμετείχαν σε προσομοιώσεις συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, διατυπώνοντας εύστοχες παρατηρήσεις και ερωτήσεις, ορίζοντας την ατζέντα και επισημαίνοντας προβλήματα, προτείνοντας λύσεις.

Πρόκειται για μία χρήσιμη και ουσιαστική δράση του Δήμου Γλυφάδας που ξεκίνησε την προηγούμενη διδακτική χρονιά για την οποία ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε: «Συνεχίζουμε και φέτος με άλλες τάξεις, με μαθητές οι οποίοι πέρσι δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Δημαρχείο μας, στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να βιώσουν αυτή την εκπαιδευτική εμπειρία, να γνωρίσουν από κοντά τις λειτουργίες του δήμου μας και να καταλάβουν πώς διαχειριζόμαστε την καθημερινότητα στην πόλη που ζούμε και αγαπάμε».

Ο στόχος του προγράμματος είναι αφενός, να γνωρίσουν οι μαθητές πώς λειτουργεί ο Δήμος και αφετέρου, να συνειδητοποιήσουν ότι τα χρήματα με τα οποία κινείται είναι δικά τους, των γονιών τους, της οικογένειάς τους, γι αυτό και τα ίδια τα παιδιά πρέπει να προσέχουν και να διαφυλάττουν ό,τι κάνει ο Δήμος.

Η επόμενη επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου και αφορά στους μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Λυκείου Γλυφάδας. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε επίσης: Η Αστρονομία σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της πόλης

Ειδήσεις από τη Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ