Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

KKE: Όχι στην μετατροπή της 112 Πτέρυγας Μάχης σε ορμητήριο πολέμου για τη Μέση Ανατολή

Ερώτηση για την παραχώρηση της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, απαιτώντας να μην μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου για τη Μέση Ανατολή, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης, Νίκος Παπαναστάσης, Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Σεμίνα Διγενή, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Αφροδίτη Κτενά και Διαμάντω Μανωλάκου, προς τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών.

Αναλυτικά:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα που η κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει, μετά την αποστολή των φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο και την ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη στο επόμενο βήμα, παραχωρώντας την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, όπου οι Αμερικανοί θα μετασταθμεύσουν δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ, ένα πραγματικό ορμητήριο πολέμου για τη Μέση Ανατολή.

Αυτό καθώς την ίδια ώρα η βάση της Σούδας φέρεται να έχει “φρακάρει” από τον συνωστισμό μεταγωγικών, κατασκοπευτικών και άλλων αεροπλάνων.

Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ναύσταθμος ή αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων. Οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα της πίτας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

Η κυβέρνηση αντί να υλοποιεί την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, που είναι η μόνη ειρηνική διέξοδος, αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες, συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής και κατά συνέπεια μετατρέπει τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Το ΚΚΕ απαιτεί:

-Καμία αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

-Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

-Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί:

– Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρξει καμία αξιοποίηση της 112 πτέρυγας μάχης στην Ελευσίνα για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στη Μέση Ανατολή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ