Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

“Καμπανάκι” για να μη χαθεί η χρηματοδότηση για τον ποδηλατόδρομο

Τον “κώδωνα κινδύνου” να χαθεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του μεγάλου ποδηλατόδρομου, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ “έκρουσε” ο δήμαρχος Αλίμου, αποδίδοντας τις ευθύνες στην αντιπολίτευση και τις συνεχείς καταγγελίες που κάνει.

Ο Ανδρέας Κονδύλης, αναφερόμενος στο θέμα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, είπε ότι έδωσε εντολή να ματαιωθεί ο διαγωνισμός, λόγω της καταγγελίας παρατάξεων της αντιπολίτευσης, χωρίς προηγουμένως να έρθουν σε επαφή με τον δήμο για να εκφράσουν τις διαφωνίες τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί το έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Αν χαθεί το έργο οι ευθύνες θα έχουν ονοματεπώνυμο. Τις παραμονές των εκλογών περιήλθε σε γνώση μας μία καταγγελία που έγινε από την αντιπολίτευση και έγινε με πολύ ανορθόδοξο και θα έλεγα κακοπροαίρετο τρόπο διότι δεν προσήλθαν οι κυρίες και οι κύριοι που κάνανε την καταγγελία αυτή στις υπηρεσίες του δήμου ούτε να ενημερωθούν ούτε να καταθέσουν τη διαφωνία τους, αυτό που έκαναν ήταν να στείλουν ερήμην του δήμου μία καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στην Περιφέρεια Αττικής κλπ.

Το ορθό θα ήταν να ενημερωθούν πρώτα από τη δημοτική αρχή και από την υπηρεσία και να καταθέσουν τις αιτιάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές εν όλω ή εν μέρει και στη συνέχεια να πάνε παραπάνω, τέτοιες καταγγελίες στόχο έχουν στην ουσία να ματαιωθεί το έργο, να έχουμε καθυστερήσεις και να χαθούν τα χρήματα.

Επειδή είναι πολύ άσχημο να γίνεται τέτοια κακή εκμετάλλευση και σπέκουλα με σοβαρές προσπάθειες, έδωσα οδηγία στην υπηρεσία να ματαιώσει τον διαγωνισμό, γιατί μας εγκαλούσαν ότι η κυκλοφοριακή μελέτη έχει σφάλματα.

Εξηγήσαμε ότι με την προμελέτη γίνεται ο διαγωνισμός και μέχρι να ολοκληρωθεί, τις τελικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που χρειάζονται θα τις έχουμε εξασφαλίσει με παράλληλη διαδικασία από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής. Επειδή λοιπόν ξεκίνησε πολύ άσχημα μία διαδικασία καταγγελιών έδωσα οδηγία να σταματήσει ο διαγωνισμός, να τελειώσουμε πρώτα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής πράγμα που θα πάρει τουλάχιστον τρεις μήνες και μετά να βγει εκ νέου διαγωνισμός Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πάμε το έργο του ποδηλατόδρομου, ενώ θα μπορούσαμε να το ξεκινήσουμε γύρω στο Φλεβάρη, Μάρτη θα το ξεκινήσουμε αν όλα πάνε καλά μετά το καλοκαίρι του 2024. Εάν υπάρξει μεγαλύτερη επιπλοκή για παράδειγμα αν υπάρξουν καταγγελίες ξέρετε και πρόσφυγες μεταξύ των εργολάβων που είναι πολύ συχνό φαινόμενο και δεν έχουμε συμβασιοποιήσει μέχρι τέλος του 2024, τα τρία εκατομμύρια ευρώ θα χαθούν και ο ποδηλατόδρομος δεν θα γίνει.

Επειδή λοιπόν έχει έρθει η ώρα της αλήθειας να ξέρουνε και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης ότι όποιος από δω και πέρα προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιά σε έργο θα αναλαμβάνει και το κόστος των ενεργειών του. Το έργο μπορούσε να προχωρήσει μία χαρά με παράλληλες διαδικασίες, αφού όμως μπήκαμε στη διαδικασία καταγγελιών θα πάμε αργά και με τον πολύ πολύ ασφαλή δρόμο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί το έργο να χαθεί γιατί χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αν χαθεί οι ευθύνες θα έχουν ονοματεπώνυμο» τόνιοσε χαρακτηριστικά ο κ. Κονδύλης.

Διαβάστε επίσης: Έλεγχοι αξιολόγησης δυσκολιών για τα παιδιά της πόλης

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ