Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

1.600 δεντρύλλια θα φυτευτούν την Κυριακή στον Υμηττό

Αναδάσωση του Υμηττού με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού προγράμματος που βασίζεται στη χρήση νεών τεχνολογιών άρδευσης μέσω υδροβιογέλης του Δήμου Καισαριανής, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Το πρόγραμμα εφαρμόζει ο Δήμος Καισαριανής εδώ και δύο χρόνια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άαχεν και την υποστήριξη της Ένωσης Γερμανοελληνικών Συλλόγων.

Η δενδροφύτευση της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 10πμ από το ύψος της οδού Δερβενακίων και Σεβαστοπούλου. Συγκεκριμένα, θα φυτευτούν 1.600 δεντρύλλια, τα οποία έχει επιλέξει το επιστημονικό προσωπικό του ΣΠΑΥ, μετά από εισήγηση της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άαχεν.

Τα 5 είδη δενδρυλλίων είναι τα ακόλουθα:

  • Quercus ilex (αριά), τεμάχια 400
  • Quercus aegilops (Δρυς αιγγύλωψ), τεμάχια 300
  • Pinus halepensis (χαλέπιος πεύκη), τεμάχια 100
  • Ceratonia siliqua (χαρουπιά), τεμάχια 400
  • Cercis siliquastrum (κουτσουπιά), τεμάχια 400

Η συνολική έκταση, στην οποία θα γίνει η αναδάσωση, έχει μήκος και πλάτος κατά μέσον όρο 200x120m, ενώ η συνολική επιφάνεια μετρήθηκε με χρήση του Google Earth και είναι περίπου 24 στρέμματα.

Οι εργασίες της δενδροφύτευσης θα πραγματοποιηθούν από ομάδα ατόμων που θα αποτελείται από τους καθηγητές του «ιδρύματος» και τους συνεργαζόμενους εθελοντές σχετικών ειδικοτήτων, εργαζόμενους του Δήμου Καισαριανής από την υπηρεσία Πρασίνου, εθελοντές δασοπυροσβέστες, υπαλλήλους και συνεργάτες από τον ΣΠΑΥ, μαθητές σχολείων του Δήμου Καισαριανής και εθελοντές δημότες.

Χρήση βιοϋδρογελών

Η χρήση τους σε εδάφη αυξάνει την ικανότητα απορρόφησης νερού και επιπλέον μπορεί να συμβάλλει στη δέσμευση και απελευθέρωση π.χ. λιπασμάτων με ταυτόχρονη μείωση της απόπλυσης των θρεπτικών στοιχείων.

Τα “υπεραπορροφητικά πολυμερή” μπορούν να απορροφήσουν πολλαπλάσιο βάρος/όγκο νερού κατά τη διόγκωσή τους.

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ