Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Σωματεία έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό έδειξαν μαζικοί φορείς της Καισαριανής μετά το κάλεσμα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου.

Όπως ανέφεραν στο κάλεσμα τους «…τους γονείς στην Παλαιστίνη δεν τους απασχολεί τι έμαθε το παιδί τους στο μάθημα και σε ποιο πάρτι θα πάει… Η μάνα στην Παλαιστίνη δεν ετοιμάζει το παιδί της για το σχολείο, αλλά γράφει στο σώμα του το όνομά του, γιατί το νεκρό παιδί της δεν έχει όνομα, έχει ιστορία. Έχει την ιστορία ενός λαού που εδώ και 65 χρόνια παλεύει να είναι ανεξάρτητος, ου εδώ και 65 χρόνια είναι υπό κατοχή. Εμείς ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καισαριανής δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους γονείς, σε αυτόν τον λαό! Όσο λοιπόν ζούμε σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, κάθε εκπαιδευτικός, κάθε γονιός που “θέλει να λέγεται άνθρωπος, δεν θα πάψει στιγμή να αγωνίζεται για το δίκιο” και να μιλάει γι΄ αυτό στα παιδιά».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής. Τη στήριξή του εξέφρασε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη». Παρευρέθηκε επίσης διευρυμένη αντιπροσωπεία από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής.

Ξεχωριστή στιγμή στην πολύμορφη εκδήλωση ήταν η ζωγραφική αποτύπωση ενός περιστεριού με φτερά του την παλαιστινιακή σημαία στο έδαφος της πλατείας.

Στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε μέσα στην πόλη παραβρέθηκαν γονείς με τα παιδιά τους κρατώντας πανό και παλαιστινιακές σημαίες, μαζί με οικογένειες μεταναστών αραβικής καταγωγής που μένουν στην πόλη με τα παιδιά τους και φοιτούν στα σχολεία της Καισαριανής.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας με C-130

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα και την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ