Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Σύσκεψη Κικίλια – Ευθυμίου για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών δράσεων

Στο σχεδιασμό δράσεων για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που περιλαμβάνουν τις λεκάνες απορροής του Κηφισού και του Ιλισού, προχωρεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας ζήτησε την άμεση αποστολή των τεχνικών μελετών, προκειμένου το υπουργείο σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, να προβούν στη χρηματοδότηση των εν λόγω δράσεων.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου. Αφορμή αποτέλεσε η επιστολή που είχε στείλει ο δήμαρχος στον υπουργό για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Πουρναράς και ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου παρουσίασε τα προβλήματα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την πόλη λόγω της θέσης της ανάμεσα στον Κηφισό και Ιλισό ποταμό, όπως τα είχε περιγράψει και στη σχετική επιστολή του, ζητώντας από τον υπουργό να προβεί σε ενέργειες βάσει των δικών του αρμοδιοτήτων.

Ο δήμαρχος έθεσε εκ νέου τις διεκδικήσεις του Δήμου οι οποίες έχουν ως ακολούθως:
Έλεγχος και τον καθαρισμός του Κηφισού.

  • Υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου των βόρειων περιοχών.
  • Υλοποίηση του έργου στις εκβολές του Ιλισού.
  • Αποκατάσταση της κοίτης και τα πρανή του ρέματος Προφήτη Δανιήλ.
  • Υλοποίηση της Β΄φάσης της Χαμοστέρνας.
  • Έλεγχος των αγωγών στις οδούς Πειραιώς, Ποσειδώνος, Πέτρου Ράλλη και Κωσταντινουπόλεως.
  • Έλεγχος της παροχετευτικότητας στα υψηλά σημεία του Κηφισού.

Ταυτόχρονα ζήτησε άμεσες παρεμβάσεις του υπουργείου όπως τη χρηματοδότηση για διάνοιξη αγωγού στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Μοσχάτου και την ανύψωση τοιχίων ύψους ενός μέτρου κατά μήκους του Ιλισού ποταμού για προστασία της πόλης από υπερχείλιση, από τις εκβολές του ποταμού και προς τα πάνω.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, εκτός του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θανάσης Ντερέκας, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτριος Ζώταλης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μανώλης Αντωνάκος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Σάββας και υπηρεσιακά στελέχη.

Διαβάστε επίσης: “Καμπανάκι” για τα αντιπλημμυρικά έργα από τον Ανδρέα Ευθυμίου

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ