Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών & Πειραιά

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Μάκη Παπαδόπουλο και τη βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα, συναντήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά, Δ. Βερβεσό και Ηλ. Κλάππα, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιούν με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για το ζήτημα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι δύο πρόεδροι επισήμαναν πως τα μέτρα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης σε μεγάλο μέρος των δικηγόρων που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, με πρόσχημα την «πάταξη της φοροδιαφυγής», χτυπώντας τους πιο ευάλωτους από αυτούς, μεταξύ άλλων νέους, μητέρες με μικρά παιδιά, επαγγελματίες που έχουν πληγεί τα προηγούμενα χρόνια. Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασαν, το 33% των δικηγόρων βρίσκονται σε ρύθμιση για χρέη σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και την εφορία, ενώ το 1/3 των δικηγόρων της Αθήνας δηλώνει ως γραφείο την κατοικία του, με δεδομένο ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της λειτουργίας γραφείου.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε, μετά τη συνάντηση, την ακόλουθη δήλωση:

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί προκλητική επίθεση στο εισόδημα και στο μέλλον των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων και συνολικά των αυτοαπασχολούμενων. Ο στόχος της κυβέρνησης δεν περιορίζεται μόνο στη διασφάλιση των “νέων ματωμένων πλεονασμάτων” σύμφωνα με τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις προς την ΕΕ. Παράλληλα επιταχύνει την κυριαρχία των μεγάλων δικηγορικών εταιριών που έχουν ήδη αυξήσει θεαματικά το μερίδιό τους στο συνολικό κύκλο εργασιών του κλάδου. Δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες επιβίωσης για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, την ώρα που παρέχει νέες ελαφρύνσεις στις μεγάλες εταιρίες, με τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος. Τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα ασφαλιστικά και φορολογικά χαράτσια που φόρτωσαν στις πλάτες των ελεύθερων επαγγελματιών οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Όλα τα κόμματα του συστήματος που μιλούν για τη φοροδιαφυγή είναι συνένοχα για τη φοροασυλία των εφοπλιστών, των τραπεζικών ομίλων, των “στρατηγικών επενδυτών”.

Πρέπει άμεσα να υπάρξει ξεσηκωμός, κοινός αγώνας αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών, αφού όλοι μαζί θα “πληρώσουν το μάρμαρο”. Όχι μόνο για να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο, αλλά για την κατάργηση του σχετικού αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου, την κατοχύρωση αφορολόγητου ορίου και τη διαγραφή χρεών των αυτοαπασχολούμενων.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται ήδη μπροστά σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη μέσα και έξω απ’ τη Βουλή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ