Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Σύγκληση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας εν όψει χειμώνα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης για τη λήψη μέτρων ετοιμότητας της αντιμετώπισης κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν επίσης τα μέτρα πρόληψης κατά την Αντιπυρική Περίοδο 2023 καθώς και ο Αντιπυρικός Σχεδιασμός που εκ του αποτελέσματος απέδωσε τα μέγιστα, αφήνοντας τον Υμηττό αλώβητο.

Σύμφωνα με στελέχη του Δήμου, η Αντιπυρική Περίοδος 2023 ήταν η δυσκολότερη των τελευταίων ετών με 59 ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, με παρατεταμένους καύσωνες, καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα που κατέκαψαν τον Έβρο από άκρη σε άκρη και περικύκλωσαν ακόμα και την Αττική (Πάρνηθα, Κερατέα, Σαρωνίδα).

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για τη λήψη μέτρων ετοιμότητας της αντιμετώπισης κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό, με σκοπό την οργάνωση, το συντονισμό και την ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών – φορέων και του ανθρώπινου δυναμικού κατά την χειμερινή περίοδο.

Εκτενής αναφορά έγινε σε όλα τα μέτρα πρόληψης για τον καθαρισμό των φρεατίων του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, την κάλυψη όλων των αιτημάτων των δημοτών, την προμήθεια άλατος αποχιονισμού και τα μηχανήματα έργου που έχουν ενταχθεί για τον σκοπό αυτό.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλο αφιέρωμα του Forbes στο Ελληνικό: Οι τουρίστες πρέπει να το προσθέσουν στη λίστα τους

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ