Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

50 Χρόνια Πολυτεχνείο μέσα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Ένα «ταξίδι» στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν, την προσεχή εβδομάδα, την έκθεση φωτογραφίας του φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα.

Η συμβολή του στην αποτύπωση και δημοσιοποίηση των όσων διαδραματίστηκαν εκείνες τις ημέρες στο Πολυτεχνείο, ήταν καθοριστική για τα όσα ακολούθησαν.

Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας ήταν αυτός που απαθανάτισε τη συγκλονιστική στιγμή της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο, ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου. Ήταν αυτός που κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τα χέρια των αστυνομικών, που τον χτυπούσαν, και να φθάσει στα γραφεία του Associated Press επί της Ακαδημίας για να τυπώσει και να στείλει τις ιστορικές φωτογραφίες. Αυτές που έκαναν το γύρο του κόσμου, κλείνοντας το στόμα εκπροσώπων της αστυνομίας που ισχυρίζονταν, αρχικά, ότι στο Πολυτεχνείο δεν συνέβη το παραμικρό…

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα ενός εκ των μεγαλύτερων Ελλήνων φωτορεπόρτερ, θα φιλοξενούνται για μία εβδομάδα (15 – 22 Νοεμβρίου) στην αίθουσα Ιωνία (Λ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα). Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν ή να ξαναζήσουν στιγμές εκείνης της ταραγμένης περιόδου, μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση – με ελεύθερη είσοδο – καθημερινά 10πμ – 2μμ και 6μμ – 9μμ, και το Σαββατοκύριακο 10πμ – 6μμ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 6.30μμ. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Ακολούθως θα μιλήσουν οι Θόδωρος Ρουσόπουλος (βουλευτής και δημοσιογράφος), Γιάννης Δημαράς (δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής), Ευάγγελος Αντώναρος (δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος) και Πάνος Σόμπολος (δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ).

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ