Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Το δικό του παραλιακό κομμάτι αποκτά ο Δήμος

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας αποκτά ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, μετά και τη θετική γνωμοδότηση που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο δημοσίευσης του φακέλου Μελέτης Περιβάλλοντος για την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ 96572 ΕΞ 2019) που αφορά στις Ζώνες Ανάπτυξης ΠΜ-Α1 και ΠΜ-Α2 του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά.

Από την επισκόπηση της μελέτης και την ενημέρωση της αναδόχου μελετητικής εταιρείας ENVECO AE και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΕ, προέκυψε ότι οι αιτούμενες τροποποιήσεις κατατείνουν στην ευμενέστερη προς το περιβάλλον διαμόρφωση των περιγραφόμενων έργων. Στοχεύουν στον εμπλουτισμό όλων των παραλιών και θωράκισή τους με φυσικά υλικά μόνο όπου απαιτείται, αλλά και με καθαίρεση των ήδη υφιστάμενων κατασκευών που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Επίσης, στοχεύουν στη διαμόρφωση των παραλιών και των κολπίσκων, της κεντρικής παραλίας του Αγίου Κοσμά, καθώς και αυτής νότια της μαρίνας.

Η τροποποίηση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρόβλεψη χώρων στάθμευσης για την αποσυμφόρηση της περιοχής και την ευμενέστερη κυκλοφορία και αποφυγή επιβάρυνσης των περιοχών πάνω από τις παραλίες.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης θα έχει το δικό του τμήμα παραλίας, ενώ το παραλιακό μας μέτωπο που σήμερα σε ένα μεγάλο του τμήμα είναι πέτρες και μπάζα, θα μετατραπεί μαζί με την μαρίνα του Αγίου Κοσμά και τους λιμένες το ωραιότερο ίσως σημείο της Μεσογείου, ανοικτό και ελεύθερο για όλους τους πολίτες», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος στην εισήγησή του.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι η κεντρική παραλία του Αγίου Κοσμά, μαζί με τις υπόλοιπες προς διαμόρφωση αλληλένδετες παραλίες και τους κολπίσκους, επεκτείνεται συνθέτοντας ένα αδόμητο ελεύθερο παραλιακό μέτωπο μεγαλύτερο του 1 χιλιομέτρου. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το τμήμα που θα είναι αποκλειστικά για τους δημότες, μπροστά στο ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου.

Διαβάστε επίσης: Riviera Tower: Έτοιμος το ’26 ο μεγαλύτερος παραθαλάσσιος οικιστικός πύργος της Μεσογείου

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ