Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Γρ. Κωνσταντέλλος: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Δήμο Πάτρας με τον Δήμο Λειψών»

Παρέμβαση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σχετικά με το νέο σύστημα αξιολόγησης Δήμων που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών με σχέδιο υπουργικής απόφασης, έκανε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Όπως είπε, η πρόθεση της Κυβέρνησης, κινούμενη σε σωστό πλαίσιο, εξαρχής ήταν η δημιουργία ενός πλαισίου δεικτών επίδοσης και αποτελεσματικότητας.
Ωστόσο – σημειώνει – οι δείκτες αξιολόγησης που έχουν επιλεγεί, δύσκολα οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα καθώς δεν συνδέονται με τα χαρακτηριστικά κάθε Δήμου, όπως ο πληθυσμός, η έκτασή του, ο προϋπολογισμός του η κατηγορία που ανήκει (ορεινός, νησιωτικός, αγροτικός, αστικός, ημιαστικός κτλ.) και τα ειδικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

«Δεν μπορούμε να έχουμε τα ίδια κριτήρια και δείκτες αξιολόγησης για έναν ορεινό δήμο και έναν αστικό. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε πχ τον δήμο Πάτρας με τον δήμο Λειψών», τόνισε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Επίσης, διευκρίνισε ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης δεν συνδέεται με τις χρηματοδοτήσεις ή την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

«Είναι περισσότερο μια σημειολογικού χαρακτήρα διαδικασία που περιλαμβάνει και κάποια χρηματικά βραβεία που δεν θα υπερβαίνουν τις 4 ή 5 χιλιάδες ευρώ ανά Δήμο, με στόχο την περαιτέρω κινητοποίησή των δήμων στο να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι «… θα πρέπει, όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΚΕΔΕ, να υπάρξει μία περαιτέρω συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία να συμπληρωθεί με τρόπο τέτοιο ώστε τα αποτελέσματα τα οποία θα παράγει να απηχούν την πραγματικότητα και δεν θα είναι απλώς μία τυπική καταγραφή κτιριακών εγκαταστάσεων και λοιπών οικονομικών και τεχνικών δεδομένων κάθε Δήμου».

Διαβάστε επίσης: Χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης με αξιολόγηση δεικτών ποιότητας φέρνει η κυβέρνηση

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ