Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

ΛΑΕ-ΑΑ: “Η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”

Mε αφορμή την πρόσφατη αθώωση των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, Δημήτρη Αθανασάκου και Παντελή Κοκκινόπουλου από το Δικαστήριο Ναυπλίου, σε δίκη με κατηγορίες για παρεμπόδιση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, το Γραφείο Τύπου της παράταξης Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η πανηγυρική αθώωση των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών από το Δικαστήριο του Ναυπλίου αποτελεί νίκη του κινήματος και αναγνώριση ότι η διαμαρτυρία για την λεηλασία της λαϊκής περιουσίας και η αλληλεγγύη σε όσους αρπάζουν τα σπίτια τους δεν μπορεί να αποτελεί αδίκημα.

Οι αγωνιστές Παντελής Κοκκινόπουλος και Δημήτρης Αθανασάκος, μαζί με άλλους αγωνιστές έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή διαμαρτυρήθηκαν διότι οι τράπεζες άρπαζαν την πρώτη κατοικία συμπολίτη τους, ο οποίος λόγω των μνημονίων και της φτωχοποίησης  του δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις του δανείου. Το ίδιο συμβαίνει και με χιλιάδες άλλους ανθρώπους και ήδη οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις έχουν πάρει την μορφή καταιγίδας εναντίον φτωχών και αδύναμων ανθρώπων. Η αντίσταση σε αυτήν την λεηλασία είναι υποχρέωση όλων μας.

Στην δίκη παρευρέθηκαν για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά Δημήτρης Στρατούλης και η Δέσποινα Σπανού, μέλος Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ-ΑΑ. Συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν ο Δημήτρης Σαραφιανός, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ-ΑΑ.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά, που επί χρόνια δίνει την μάχη κατά των πλειστηριασμών και της αρπαγής της πρώτης κατοικίας, με τα μέλη και τα στελέχη της χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό κόστος και διώξεις, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας.

Η στέγη είναι δικαίωμα.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ