Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Παραλίγο ατύχημα με νεαρό τυφλό στο μετρό του Ελληνικού

Σοβαρό ατύχημα με θύμα έναν άνθρωπο με προβλήματα όρασης λίγο έλλειψε να συμβεί το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου στον σταθμό μετρό του Ελληνικού, στην αποβάθρα προς Ανθούπολη.

«Η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η έλλειψη σχεδιασμού θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου αποδείχθηκε περίτρανα για ακόμη μια φορά, πως η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η έλλειψη σχεδιασμού θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 1 και 30 το μεσημέρι, ο τυφλός Β. Κ. στα πλαίσια εκπαίδευσης κινητικότητας που λαμβάνει, βρέθηκε, μαζί με την εκπαιδεύτρια του, στον σταθμό του Ελληνικού στην αποβάθρα προς Ανθούπολη, με σκοπό να μετακινηθεί με το μετρό. Εκείνη την ώρα πέρασε ο συρμός 209, που είναι συρμός πρώτης γενιάς, και ενώ σταμάτησε, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι πόρτες έκλεισαν, με αποτέλεσμα το μπαστούνι του συναδέλφου να βρεθεί ανάμεσα στην πόρτα και τον συρμό και να φύγει παίρνοντάς το μαζί του.

Διερωτόμαστε με φόβο και οργή τι θα συνέβαινε αν η αμαξοστοιχία έπαιρνε μαζί και τον συνάδελφο;

Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα που εξηγεί γιατί στις αποβάθρες πρέπει να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο να ενημερώνει τον οδηγό πότε μπορεί να φύγει ο συρμός.

Αρνούμαστε να κινδυνεύουν οι ζωές μας, επειδή αποτελούν κόστος για τις εκάστοτε κυβερνήσεις και το κράτος.

Ζητάμε εδώ και τώρα πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης μετά από την καταγγελία που έγινε στο σταθμαρχείο του Ελληνικού και πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στους σταθμούς με ευθύνη του κράτους, προκειμένου η κίνηση των επιβατών να γίνεται με ασφάλεια».

Διαβάστε επίσης: Κώστας Σκρέκας: «770 προϊόντα σε 37 βασικές κατηγορίες στην πρωτοβουλία ‘‘Μόνιμη Μείωση Τιμής’’»

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα και τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ