Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πανελλήνια διάκριση του Ν.Ο.Κ σε αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης

Νέες διακρίσεις απέσπασε και στους αγώνες για το 4ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Διμελούς Πληρώματος ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου, αφού τα πληρώματα και των δύο σκαφών ανοιχτής θαλάσσης που συμμετείχαν ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών.

Το Πανελλήνιο διοργάνωσε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος ΣΕΑΝΑΤΚ για 4η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Στους αγώνες σημειώθηκε ρεκόρ 23 συμμετοχών και, που αγωνίστηκαν σε μία απαιτητική ιστιοδρομία με στόχο συνεχή πλεύση μέρα και νύχτα κατά μέσο όρο τις 30 ώρες.
Η Επιτροπή Αγώνα κάνοντας επιβράχυνση ένα σκέλος του αγώνα πέτυχε τον τερματισμό του πρώτου σκάφους (OPTIMUM 4) στις 24 ώρες και το δέκατο και τελευταίο στις 36 ώρες, καλύπτοντας μια διαδρομή 132 ναυτικών μιλίων εντός του Σαρωνικού Κόλπου.

Το Πρωτάθλημα, δοκίμασε τα όρια των σκαφών και των πληρωμάτων τους, καθώς έπνεαν ισχυροί νοτιάδες με συνέπεια και τον υψηλό κυματισμό.

Τελικά μόνο 10 από τα 23 σκάφη με διμελές πλήρωμα, κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή και να τερματίσουν, μεταξύ των οποίων και τα 2 σκάφη του Ν.Ο.Κ.

Αναλυτικά το σκάφος OPTIMUM 4 -Lalizas/Performance/Quantum Sails, με πλήρωμα τους αθλητές Λιβά Περικλή και Νικολόπουλο Βαγγέλη κατέκτησε την 2η θέση Γενικής και την 1η θέση στην κατηγορία Α. Το έτερο σκάφος του Ν.Ο.Καλαμακίου AETHER-EVIOL με μικτό πλήρωμα τους Πετράτο Γεράσιμο και Εύη Δελλίδου κατέκτησε την 6η θέση Γενικής και την 3η θέση, επίσης στην κατηγορία Α.

Διαβάστε επίσης: Τρία μετάλλια για τον Ναυτικό Όμιλο

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ