Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Ομαδική Έκθεση 30 εικονογράφων: «Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση» – Με αφορμή τα 30 χρόνια των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Τριάντα χρόνια λειτουργίας γιορτάζουν φέτος οι Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εικονογράφησης ILLUSTRADAYS διοργάνωσαν και προσκαλούν τις φίλες και τους φίλους τους στην ομαδική έκθεση εικονογράφων με θέμα «Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση». Η έκθεση λειτουργεί στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), εγκαινιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024. Μέρος δε, των εσόδων από την πώληση των έργων, θα διατεθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών καθώς και στο ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ.

 Η έκθεση
Στην έκθεση παρουσιάζονται τριάντα (30) έργα, που αντλούν έμπνευση από κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας -παιδικής και ενηλίκων-, μεμονωμένα διηγήματα, ποιήματα ή ακόμα και λογοτεχνικά σπαράγματα, που αρκούν για να πυροδοτήσουν τη φαντασία των δημιουργών και να μετουσιώσουν τις λέξεις σε εικόνες μέσα από μια ποικιλία τεχνικών και καλλιτεχνικών τάσεων. Άλλοτε οι εικονογράφοι προσεγγίζουν το θέμα τους ολιστικά καταθέτοντας την ανάμνησή τους με διάθεση αφαιρετική.
Μνήμη και φαντασία συνοδοιπορούν στα έργα της έκθεσης. Δύο διακριτές νοητικές διεργασίες με κοινό άξονα τον παραμορφωτικό φακό τους που, αντί να διαστρεβλώνει, φέρνει στην επιφάνεια την πιο πλήρη και ανόθευτη αλήθεια, που εκκινεί από την παιδική ηλικία και διαθλάται σε μέλλοντα χρόνο. Μια πολύτιμη παραδοξότητα που απαντάται και στην τέχνη του λόγου, όπου με όχημα τη μυθοπλασία, αποκαλύπτονται οι πλέον αθέατες πτυχές της πραγματικότητας.

 Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικονογράφοι: Ράνια Βαρβάκη, Κατερίνα Βερούτσου, Βασίλης Γρίβας, Σάντρα Ελευθερίου, Σοφία Ζαραμπούκα, Γεωργία Ζάχαρη, Ναταλία Καπατσούλια, Έφη Κοκκινάκη, Χρήστος Κούρτογλου, Βασίλης Κουτσογιάννης, Πετρούλα Κρίγκου, Νίκη Λεωνίδου, Δέσποινα Μανώλαρου, Δημήτρης Μαστώρος, Κέλλυ Ματαθία-Κόβο, Ρένια Μεταλληνού, Θέντα Μιμηλάκη, Μάρια Μπαχά, Αλέξια Οθωναίου, Σοφία Παπαδοπούλου, Στάθης Πετρόπουλος, Αχιλλέας Ραζής, Ίρις Σαμαρτζή, Γιάννης Σκουλούδης, Χρύσα Σπυρίδωνος, Ντανιέλα Σταματιάδη, Στέλλα Στεργίου, Γεωργία Στύλου, Φωτεινή Τίκκου,  Μαριάννα Φραγκούλη.

INFO

Τόπος: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ,

Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Ανοιχτή για το κοινό: Δευτέρα 10 π.μ.- 3 μ.μ., Τρίτη έως Παρασκευή 10 π.μ.- 5 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ.- 3 μ.μ. (εκτός της εβδομάδας 13-18/11/2023, επειδή ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα παραμείνει κλειστός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ