Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Από τη Λαϊκή Αγορά στο Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου

Τις αποθήκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του με την αγάπη, την προσφορά και την αλληλεγγύη των εμπόρων και παραγωγών των λαϊκων αγορών γεμίζει ο Δήμος Γλυφάδας.

Η δημοτική Αρχή της πόλης έχει θέσει σε εφαρμογή έναν καινούργιο και πολύ αποδοτικό τρόπο για να εμπλουτίσει τα συσσίτια των απόρων.

Μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του και με την πολύτιμη συνεργασία της εθελοντικής ομάδας «Μπορούμε» εξασφαλίζει δωρεάν, προς όφελος των οικονομικά αδύναμων πολιτών, μεγάλη ποσότητα τροφίμων από τη λαϊκή αγορά που στήνεται κάθε Πέμπτη στην οδό Άλσους, μπροστά στο Δημαρχείο.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, οπότε οι παραγωγοί και οι έμποροι με μεγάλη προθυμία και με έκδηλη αγάπη πρόσφεραν πολύ καλής ποιότητας εμπόρευμα, λίγο πριν από το κλείσιμο της λαϊκής, στις 3 το μεσημέρι.

Οι υπάλληλοι του Δήμου, με τη βοήθεια των εθελοντών του «Μπορούμε» γέμισαν ένα βανάκι με φρούτα και, κυρίως, με λαχανικά, τα οποία θα μαγειρεύονται και θα διανέμονται στους απόρους.

Η προσπάθεια αυτή θα γίνεται κάθε Πέμπτη, την ίδια ώρα, στη λαϊκή αγορά της Άλσους. Το «Μπορούμε» είναι η συλλογική προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων να μειώσουν τη σπατάλη φαγητού και, παράλληλα, να αυξήσουν την επισιτιστική προσφορά στην Ελλάδα. Σύνθημά τους: «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη». Αναγράφεται πάνω στα πορτοκαλί γιλέκα τους, τα οποία… γνωρίζουν καλά οι έμποροι των λαϊκών αγορών.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, έχει αναθέσει τον συντονισμό της δράσης, στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε το λιομάζωμα και φέτος στην πόλη

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ