Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε δικό της κτήριο θα στεγαστεί η Δημοτική Πινακοθήκη

Την στέγαση της Δημοτικής Πινακοθήκης σεδικό της κτήριο ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης με αφορμή την έκθεση με τα ζωγραφικά έργα του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για την έκθεση τόνισε μεταξύ άλλων: «Για εμάς είναι ένα σπουδαίο γεγονός, το ότι η Δημοτική Πινακοθήκη μας θα φιλοξενήσει τα έργα του Νίκου Κούνδουρου. Είναι η πρώτη που θα γίνει στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των αρχείων του.
Την Πινακοθήκη την ξεκινήσαμε το 2017 κι έχουμε κάνει ήδη 18 εκθέσεις Ελλήνων ζωγράφων, από τον 19ο αιώνα μέχρι τους σημερινούς, από τον Γύζη μέχρι τον Μώραλη, τον Παρθένη, τον Ιακωβίδη. Έχουμε κάνει και ατομικές εκθέσεις, όπως του Χρίστου Καρά, του Ταστάνη, του Παπαγιάννη και του Θεοφυλακτόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και η έκθεση με τους πίνακες και τα σχέδια του Νίκου Κούνδουρου, ενώ θα διαθέσουμε και ειδικό χώρο, για να υπάρχει και μια παράλληλη αναφορά στο κινηματογραφικό έργο του».

Επίσης, αναφερόμενος στο σημαντικό πολιτιστικό στίγμα που αφήνει η δημοτική πινακοθήκη και την διαρκή ανανέωσή της ο δήμαρχος της πόλης είπε: «Για να καταλάβετε, έχει γίνει ήδη ο προγραμματισμός για όλο το 2024. Όμως, για εμάς είναι επίσης σημαντικό το ότι φέρνουμε και σχολεία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν κοντά στην Τέχνη, να τη δουν από κοντά και να τη γνωρίσουν».
Ενώ στο τέλος επεσήμανε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να στεγαστεί σε δικό της κτήριο η Δημοτική Πινακοθήκη.

Διαβάστε επίσης: Έκθεση αφιερωμένη στον – «άγνωστο» εικαστικό – Νίκο Κούνδουρο

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ