Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

To “Scarmface” του Johnny O για 6 τελευταίες παραστάσεις στο Επί Κολωνώ

Έξι τελευταίες ευκαιρίες έχουν οι θεατές να παρακολουθήσουν την παράσταση “Scarmface” στο Επί Κολωνώ.

Στις 22, 29 Νοεμβρίου και 6, 13, 20, 27 Δεκεμβρίου η παράσταση του Johnny O, δυναμική και μυστηριώδης καλεί τους θεατές να μυηθούν στον κόσμο του θεάτρου που εμπνέεται από τον βωβό κινηματογράφο και τις τεχνικές της παντομίμας.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Johnny O ενώ επί σκηνής βρίσκονται οι ηθοποιοί Johnny O, Γιώργος Ντούσης, Αλέξης Βιδαλάκης, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Καζής, Εύη Κολιούλη, Χριστίνα Δενδρινού.

Ν. Υόρκη, 1932. Ποτοαπαγόρευση… εποχή που το οργανωμένο έγκλημα και η δράση της Μαφίας είναι παγκοσμίως ξακουστή. Ο Toni Cazzo, ένας νεαρός Σικελός, με τις ευλογίες της μητέρας του θα μπλεχτεί στα πλοκάμια της Μαφίας, με μόνο σκοπό να γίνει αρχηγός της. Η αλαζονεία του και ένα.. σημάδι.. αρκεί να φέρει την καταστροφή. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών αρχίζει…

Ο Johnny O, εμπνευσμένος από τη χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου και την πρωτότυπη ταινία «Ο Σημαδεμένος» του 1932, παρουσιάζει μια σατιρική παντομιμική παράσταση, με πρωτότυπο σενάριο, δίνοντας έμφαση στη σωματική κίνηση, την έκφραση και όχι στο λόγο. Πρωτότυπα δισδιάστατα σκηνικά, κοστούμια και μουσική εποχής, αναπαριστούν μοναδικά τη συγκλονιστική κινηματογραφική ιστορία που όλοι αγαπήσαμε, σε μια καταιγιστική θεατρική εμπειρία.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Johnny O

Σκηνικά – Κοστούμια – Μακιγιάζ: Αντώνης Νομικός

Μουσική επιμέλεια: Johnny O

Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Καμπυλαυκά

Φωτισμοί:  Η ομάδα

Βίντεο: Παναγιώτα Καντιάνη

Φωτογραφίες: Eleftheria IKE/Photography www.photosfaira.gr
Social media: Δανάη Γκουτκίδου

Υπεύθυνοι επικοινωνίας παράστασης: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

Παραγωγή: Ομάδα Νάμα

 

Ερμηνεύουν

Toni Cazzo: Johnny O

Pippo / Εκτελεστής: Γιώργος Ντούσης

Giuseppe: Αλέξης Βιδαλάκης

Betty: Μαρία Μπαλούτσου

Μπάτσος / Μπράβος / Lucchese : Βασίλης Καζής

Μάνα Toni: Εύη Κολιούλη

Αδερφή Toni: Χριστίνα Δενδρινού

Έγραψαν για την παράσταση

«Αξίζει να σημειωθεί η άρτια κίνηση όλων, μέριμνα του Johnny O. Η εκφραστικότητα όλων ξεπερνά κάθε φαντασία για ό, τι κάποιος θεωρεί σωματικό θέατρο […] Μια υπέροχη παράσταση, που κορυφώνεται κάτω από την πινακίδα, “The word is yours!”, όταν πια ο αγώνας έχει χαθεί και η κατάσταση έχει περάσει  στα επόμενα χέρια». Μαρία Μαρή (In2Life.gr)

«Βωβή παράσταση; Μιάμιση ώρα; Και δεν βαρέθηκες; Δεν ξέρω αν έχετε παρακολουθήσει ποτέ βωβό έργο. Εγώ δεν είχα την τύχη. Χθες ήταν η πρώτη μου επαφή με το είδος, και θα το πω – φοβήθηκα λίγο. Λάθος μου. Μιλάμε για μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει, εδώ και άπειρο καιρό».  Συλβάνα Παπαϊωάννου (PastaFlora Mag)

«Μπορεί κανείς να απολαύσει μια παράσταση σωματικού θεάτρου με στοιχεία παντομίμας και να μην χάσει λεπτό το ενδιαφέρον του; Ο Johnny O (Γιάννης Οικονομίδης) μας απαντάει έμπρακτα με την παράσταση Scarmface και μας αποδεικνύει περίτρανα πως ναι». Λουκία Μητσάκου (TheaterProject365.gr)

«Δείτε την παράσταση, μιλάνε τόσο πολύ τα σώματα κι οι εκφράσεις που μπορεί να μην προσέξετε πως είναι παντομίμα». Μαρία Πασλή (θέατρο.gr)

«Θα προτιμούσα να αποφύγω κλισέ φράσεις όπως «συστήνεται ανεπιφύλακτα», αλλά, πιστέψτε με, δεν μπορώ. Η παράσταση «Scarmface» του Johnny Ο στο Θέατρο Επί Κολωνώ, που παίζεται για δεύτερη σεζόν, είναι μία εμπειρία που δεν θα σε απογοητεύσει. Τουναντίον, θα σε εντυπωσιάσει».  Μάριος Μάντζος (Streetradio.gr)

Trailer:
https://youtu.be/VlJYuX910i8

Info:

 Τοποθεσία: Επί Κολωνώ (Κεντρική Σκηνή), Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Αθήνα
Πρεμιέρα: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα έναρξης: 21.15.
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 21.15. Μέχρι 27/12/23
Διάρκεια: 80’
Πληροφορίες: Τηλ.: 210513 8067,  www.epikolono.gr
Τιμές εισιτηρίων: 16 €, 12€ (Φοιτητικό, Ανέργων, 65+)
Προπώληση: https://www.more.com/theater/scarmface-1/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ