Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Σε εξέλιξη ο ψεκασμός για την καταπολέμηση της κάμπιας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της κάμπιας των πεύκων (πιτυοκάμπη) στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.

Πεδίο εφαρμογής των ψεκασμών είναι τα πευκόφυτα πάρκα, πλατείες, άλση, παιδικές χαρές, σχολεία καθώς και όλο το περιαστικό μέτωπο για την αποφυγή του δυσάρεστου και επικινδύνου φαινομένου.

Για δέκατη χρονιά το τμήμα πρασίνου με εξειδικευμένο συνεργείο και βιολογικό τρόπο εκπονεί πρόγραμμα ψεκασμών των πεύκων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της κάμπιας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κρητικό, το βιολογικό σκεύασμα που εφαρμόζεται είναι ακίνδυνο για τα ωφέλιμα έντομα, τα ζώα και τον άνθρωπο, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν εγκυμονεί κανένα απολύτως κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

Όπως επισημαίνει, η κάμπια των πεύκων ειδικά στο αστικό περιβάλλον που απουσιάζουν οι φυσικοί εχθροί και οι συνθήκες εν γένει είναι διαφορετικές σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον, προσβάλει τα πεύκα και αυξάνει υπερβολικά τον πληθυσμό της δημιουργώντας συνοπτικά τα ακόλουθα προβλήματα :

  • Αλλεργικές αντιδράσεις από τις τρίχες της στο δέρμα στο αναπνευστικό και σε άλλα όργανα όπως μάτια και μύτη, τόσο σε κατοίκους όσο και σε ζώα συντροφιάς.
  • Οι διαρκείς προσπάθειες των δέντρων για αναβλάστηση, τα οδηγούν στην απογύμνωση της κόμης, στην σταδιακή καχεξία ακόμα και στην ολοσχερή νέκρωσή τους ειδικά τα νεαρής ηλικίας .
  • Η μείωση της φυλλικής επιφάνειας συνεπάγεται την μείωση της αισθητικής αξίας των δέντρων καθώς και του περιβαλλοντικού και οικονομικού οφέλους τους.

Διαβάστε επίσης: Προχωρεί το αντιπλημμυρικό έργο στο Ρέμα Τραχώνων – Όλη η αλήθεια για τις εργασίες

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ