Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δράση του ΕΕΣ για τον καρκίνο του μαστού

Δράση αφιερωμένη στην πρόληψη και στην πρώιμη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Στην κοινή προσπάθεια Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, η Κινητή Ομάδα Υγείας και ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός Καλλιθέας του Τομέα Υγείας Ε.Ε.Σ. με την υποστήριξη του Δήμου Καλλιθέας, θα βρίσκονται την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 9.00 – 14.00 στην Πλατεία Κύπρου.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Σημαντικός παράγοντας για την πρόληψη του καρκίνου είναι η ενημέρωση των γυναικών για την υιοθέτηση και διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με σκοπό να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Υπολογίζεται ότι, ένας μεγάλος αριθμός νέων περιπτώσεων καρκίνου θα μπορούσε να προληφθεί μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής, όπως η διακοπή του καπνίσματος, η βελτίωση της διατροφής, η απώλεια βάρους, η έναρξη σωματικής δραστηριότητας, η διακοπή υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Η δράση περιλαμβάνει:

  • Βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων.
  • Κλινική εξέταση (ψηλάφηση).
  • Συνταγογράφηση απεικονιστικών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.
  • Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Διαβάστε επίσης: Νέοι δρόμοι και φωτισμός στις Τζιτζιφιές

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ