Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Mε επιτυχία διοργανώθηκε ο “Ιστορικός Περίπατος” στη Βίλα Συγγρού

Άλλη μια σημαντική δράση των  Δημοτικών Βιβλιοθηκών στο πλαίσιο των «Ιστορικών Περιπάτων» διοργανώθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Αυτή την φορά η εξόρμηση και η ξενάγηση, ήταν στο ιστορικό κτίριο της “Βίλας Συγγρού”, όπου στεγάζεται η υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας ΓΕΑ/Διεύθυνση Ιστορίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε σημαντικά ιστορικά εκθέματα και να μυηθούν στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα ξεναγήθηκαν στο μοναδικής ομορφιάς ιστορικό ανακαινισμένο κτίριο, με τις πανάκριβες και μοναδικές περίτεχνες διακοσμητικές λεπτομέρειες, το οποίο αποτελεί ξεχωριστό τοπόσημο της πόλης.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από αξιωματικούς και στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας τους οποίους και ευχαρίστησαν για την συνεισφορά τους στην δράση ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και η υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και συντονίστρια της εξόρμησης Μαίρη Τρύφων.

Και αυτός ο «Ιστορικός Περίπατος» στο πιο παλαιό και πανέμορφο κτήριο στο Παλαιό Φάληρο, κατασκευασμένο το 1893, συνδιοργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης: Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης εδαφικών τμημάτων για τη δημιουργία Ποδηλατόδρομου και Πεζόδρομου στην Αττική Ριβιέρα

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ