Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Μεγάλη ανταπόκριση στην εκδήλωση για την έμφυλη βία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοέμβρη), η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ) του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας, πραγματοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα: «Έμφυλη & Ενδοοικογενειακή Βία – ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και δημοτική σύμβουλος Σοφία Δασκαλάκη, η οποία αφού ευχαρίστησε τις προσκεκλημένες ομιλήτριες και τους συνεργάτες της, ανέφερε επιγραμματικά το έργο της Δ.ΕΠ.ΙΣ Βύρωνα.

Ο κύκλος των εισηγήσεων ξεκίνησε με την Έλενα Κουντουρά, ευρωβουλευτή, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση-ψήφισμα για τον “Αντίκτυπο της Ενδοσυντροφικής Βίας και των Δικαιωμάτων Επιμέλειας στις Γυναίκες και τα Παιδιά”. Η κ. Κουντουρά μίλησε για «Το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας».

Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με τη Σοφία Βαγενά, Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιωμάτων & Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Π.ΟΑΣ.Υ. Η κ. Βαγενά ενημέρωσε το κοινό για τον «Ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόληψη εγκλημάτων βίας & καλές πρακτικές για την προστασία των θυμάτων».

Με μεγάλο ενδιαφέρον και εύστοχες ερωτήσεις, το κοινό συμμετείχε στον εποικοδομητικό διάλογο που προέκυψε μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών.

Την εκδήλωση συντόνισε η Προϊσταμένη του τμήματος “Βοήθεια στο σπίτι” και μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ, Ευαγγελία Σηφακάκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής της παράταξης “Δύναμη Ζωής”, Ελένη Βασιλοπούλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Χρήστος Σπυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Κων.  Αγγέλης, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Γεώργιος Πλακίδας, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Δ.ΕΠ.ΙΣ, Σοφία Δασκαλάκη, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιουλία Κιούπη, ο δημοτικός σύμβουλος, Π. Τριγάζης, η Χάιδω Ορφανού, εκπρόσωπος του Mother’s Wings Greece και μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Πάγκαλος, η εκπρόσωπος του Δικτύου Αλληλεγγύης Πόπη Σταυροπούλου και εκπρόσωποι του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης και της φεμινιστική συλλογικότητα «ΤΟ ΜΩΒ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο κανάλι του Δήμου Βύρωνα.

Διαβάστε επίσης: Απονομή βεβαιώσεων για τη “Δια Βίου Μάθηση”

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ