Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Βόλτα στο προσφυγικό παρελθόν της πόλης με ψηφιακό οδηγό από το μέλλον

Μια ξεχωριστή εμπειρία που γεφυρώνει το ιστορικό παρελθόν με το ψηφιακό μέλλον, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι πήραν μέρος στον ιστορικό περίπατο στο κέντρο του Βύρωνα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Η ξενάγηση στο προσφυγικό κομμάτι του Βύρωνα έγινε με τη βοήθεια του «Ψηφιακού Ξεναγού για την Προσφυγική Αττική» (Digistoryteller), που ξεκίνησε τη λειτουργία του από την πόλη.

Στην ψηφιακή αυτή βόλτα με οδηγό την ιστορικό, Αφροδίτη Καμάρα, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης, ο πρόεδρος του ΔΣ, Γιώργος Πλακίδας, οι αντιδήμαρχοι, Λεμονιά Κλωνάρη και Μιχάλης Καραγιάννης, η γενική γραμματέας του Δήμου, Νατάσσα Βαρουχάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θανάσης Κλειάσιος και η νεοεκλεγείσα Μάρω Γκανέτσου και ο ιστορικός ερευνητής, Λουκάς Ζώνας.

Ο «Ψηφιακός Ξεναγός για την Προσφυγική Αττική» (Digistoryteller) είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ που στόχο έχει να προβάλει την περίοδο εγκατάστασης των προσφύγων στην Αττική (1922-1940) μέσα από τοπόσημα, μαρτυρίες, αφηγήσεις και ιστορική τεκμηρίωση. Μέσα από δεκατέσσερις διαδρομές σε δώδεκα Δήμους, κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν τις προσφυγικές ρίζες και να συμβάλουν και με τα δικά τους τεκμήρια μέσα από μια εφαρμογή “πληθοπορισμού”.

Η εγκατάσταση της εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα είναι εύκολη μέσα από το Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.Diadrasis.DigiStoryTeller&hl=en&gl=US

Διαβάστε επίσης: Δύο drones για την εναέρια επιτήρηση του Υμηττού παρέλαβε η πόλη

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ