Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Γ. Παπανικολάου: «Η Μελίνα έχει τα ίδια δικαιώματα με όλα τα παιδιά»

Για τον αγώνα που δίνει καθημερινά η μικρή Μελίνα, ένα κορίτσι που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, και βεβαίως η μητέρα της, η Ασπασία, η οποία μεγαλώνει μόνη την έφηβη κόρη της, μίλησε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, στέλνοντας το δικό του μήνυμα την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο κ. Παπανικολάου μίλησε γι αυτές τις δύο αξιέπαινες γυναίκες με αφορμή βίντεο που δημοσίευσε η μητέρα του κοριτσιού, που συμμετέχει στο πρόγραμμα του Δήμου, για παιδιά ΑμεΑ, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Το συγκινητικό μήνυμα του δημάρχου

«Είναι σήμερα Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία και με έμφαση μου σχολιάζει στο μήνυμά της ότι όταν ο εκπαιδευτής είναι καλός – όπως η εξαιρετική κυρία στο βίντεο που υλοποιεί μαζί με τους άξιους συναδέλφους της το πρόγραμμα του Δήμου μας για παιδιά ΑμεΑ – τα παιδιά που έχουν κάποια αναπηρία μπορούν να κάνουν θαύματα.

Γιατί κάποιες κινήσεις στο κολύμπι που για πολλούς μπορεί να φαίνονται απλές, για αυτά τα παιδιά συνιστούν πρόοδο μεγάλη.

Η Μελίνα που βλέπετε στο βίντεο βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, είναι μάλιστα και στην εφηβική ηλικία και η μαμά της καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της πολύ απαιτητικής ηλικίας για κάθε παιδί.

Σημειώνω ότι όπως συμβαίνει – δυστυχώς – σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις, η μαμά την μεγαλώνει μόνη και μάλιστα δυσκολεύεται πολύ να εργαστεί ακριβώς γιατί πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι κοντά στην κόρη της.

Όλα αυτά συνεπάγονται ασφαλώς οικονομική δυσκολία αλλά και καθημερινές αγωνίες για να αντιμετωπίζει απρόοπτες καταστάσεις που είναι συχνές, να υπομένει – όχι σπάνια – απαράδεκτες συμπεριφορές από συμπολίτες μας και να κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να διαχειρίζεται όλες εκείνες τις παθογένειες που δεν επιτρέπουν κάποιες φορές στην Μελίνα να έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες όπως όλα τα παιδιά.

Η καθημερινότητα της δηλαδή είναι ακριβώς και το νόημα της σημερινής παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με αναπηρία.

Μιας μέρας δηλαδή που μας υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνουμε καθημερινά ως στάση και ως πράξη ζωής για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν κάποια αναπηρία.

Αυτό προσπαθούμε και στην πόλη μας με τις συνεχείς παρεμβάσεις μας για την προσβασιμότητα και τις ίσες ευκαιρίες σε όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής αλλά και με έργα μεγάλης εμβέλειας για τα οποία είμαστε πολύ περήφανοι – όπως είναι το πρότυπο ειδικό σχολείο που ήδη ξεκινάμε να κατασκευάζουμε και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία που ακολουθεί.

Και κάτι ακόμα:

Αναδεικνύεται από την ιστορία της Μελίνας μας ένα ακόμη μείζον θέμα.

Ότι δηλαδή όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν κάποια αναπηρία θα πρέπει να έχουν κοντά τους – με οριζόντιο τρόπο- σωστούς εκπαιδευτές και προσωπικούς βοηθούς, τους κατάλληλους δηλαδή ανθρώπους που θα τους υποστηρίζουν όταν χρειάζεται στην πορεία τους.

Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε με απόλυτο τρόπο ότι οι συμπολίτες μας που έχουν κάποια αναπηρία δεν θα είναι ποτέ στο περιθώριο.

Θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε καθημερινά την ψυχή μας και τον εαυτό μας για να έχουν όλα τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας με αναπηρία τις ίσες ευκαιρίες που δικαιούνται.

Ασπασία μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την δυνατότητα που μου έδωσες να κάνω χρήση του βίντεο που μου έστειλες για να μιλήσω δημόσια για τη σημερινή μέρα. Να ξέρεις ότι σε θεωρώ υποδειγματικό γονέα που αποτελεί πρότυπο για όλους μας.

Μελίνα μου, εσένα και όλους τους φίλους σου που έχουν κάποια αναπηρία σας αγαπάμε πάρα πολύ».

Ακολουθεί το βίντεο που ανήρτησε ο κ. Παπανικολάου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

 Διαβάστε επίσης: Πολιτιστικό αφιέρωμα στη Θεσσαλία και συγκέντρωση αγαθών

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ