Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Και στο Παλαιό Φάληρο οι “Νταντάδες της γειτονιάς”

Και στο Παλαιό Φάληρο φτάνουν οι νταντάδες της γειτονιάς προκειμένου να παρέχουν βοήθεια σε μονογονεϊκές οικογένειες, ή οικογένειες στις οποίες και οι δύο γονείς εργάζονται.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, έχει ενταχθεί στον κατάλογο των 61 πρώτων Δήμων της χώρας, που ανέλαβαν ως αποστολή τους την πιλοτική εφαρμογή του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος “Νταντάδες της Γειτονιάς”.

Το πρόγραμμα αφορά στη φροντίδα βρεφών και νηπίων, ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, είτε εντός της οικογενειακής εστίας, είτε στο σπίτι παιδαγωγού – φροντιστή, και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός. Αφενός προσβλέπει, μέσω της χορήγησης «Αξίας Τοποθέτησης (voucher ύψους 500 ευρώ)», στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να επιτύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας. Αφετέρου στη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών να εργαστούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

Αξίζει να τονισθεί ότι η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών, δεν αποκλείει άλλη απασχόληση, καθώς το ωράριο και η αμοιβή των επιμελητών ορίζεται κατόπιν ιδιωτικού συμφωνητικού με τους γονείς.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τονίζει ότι «το πρόγραμμα εμπίπτει σε έναν από τους βασικούς στόχους της ευρωπαϊκής στρατηγικής που στοχεύει στην εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή».

Το συντονισμό του προγράμματος για τον Δήμο Π. Φαλήρου έχουν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας, Γιάννης Αρκουμάνης, η πρόεδρος των Βρεφονηπιακών Σταθμών-Βιβλιοθηκών, Μαίρη Τρύφων και η υπηρεσιακή υπάλληλος-κοινωνική λειτουργός Λίλιαν Φανιδάκη.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΔΝΑ: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε 3 Δήμους το πρόγραμμα για άνεργους πολίτες

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ