Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Λ. Κυρίζογλου για τέλος ταφής: «Ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί το ποιος και γιατί φταίει»

Στο θέμα του τέλους ταφής των απορριμμάτων, για το οποίο οι Δήμοι καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά, «επειδή δεν προχώρησαν οι Μονάδες Διαχείρισης και η Ανακύκλωση με ευθύνη του ΥΠΕΝ που κάνει το κουμάντο», επανήλθε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής διημερίδας της Ένωσης στα Γιάννενα.

Προανήγγειλε ότι στην προσεχή συνεδρίαση, στις 13 Δεκεμβρίου, το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα ζητήσει, όπως ο νόμος ορίζει, την επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβληθεί από τους Δήμους στον ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), 35 εκ. ευρώ συν τα περίπου 240 εκ. ευρώ που θα συγκεντρώσει για τα έτη 2022, 2023 και 2024 για να διατεθούν για έργα, μηχανήματα και προμήθεια καφέ και μπλε κάδων, απορριμματοφόρων ανακύκλωσης.

«Στο μεταξύ, υπογράμμισε, δεν μας εμποδίζει κανείς και θα το κάνουμε, να προσφύγουμε στα δικαστήρια, αν δούμε ότι δεν αλλάζουν ρότα κυβέρνηση και υπουργείο».

Να δοθούν οι οικονομικοί πόροι για τις νέες αρμοδιότητες των Δήμων

Σε ότι αφορά στη μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αποσαφήνισε ότι «πριν οποιαδήποτε συζήτηση για νέες αρμοδιότητες, πρέπει προηγουμένως να δοθούν οικονομικοί πόροι για τις αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν και για τις νέες αρμοδιότητες που προστέθηκαν στους Δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους (πρόσφατα παραδείγματα η φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και η ναυαγοσωστική κάλυψη)».

Διαβάστε επίσης: ΚΕΔΕ προς Κεραμέως: «Να ανασταλεί η επιβολή τέλους ταφής απορριμμάτων στους Δήμους»

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ