Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

ΚΕΔΕ: Στήριξη Κυρίζογλου από ΝΔ στις εκλογές – Δήλωση Κωνσταντέλλου στην «Α»

Λίγο καιρό πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει ανακοίνωση στηρίζοντας ως επόμενο πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Καθώς ο κ. Μπακογιάννης δεν κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία του στον Δήμο, η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται με νέα ανακοίνωση δίνοντας το χρίσμα στον υφιστάμενο πρόεδρο της Ένωσης, δήμαρχο Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου από το Γραφείο Τύπου του κόμματος είναι η ακόλουθη:

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) έχει Πρόεδρο τον έμπειρο αυτοδιοικητικό Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα με ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές της ΚΕΔΕ».

Οι πρώτες αντιδράσεις

«Ουσιαστικά επελέγη ο διορισμός», δηλώνει στην «Α» ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία να κατέλθει στις εκλογές της ΚΕΔΕ διεκδικώντας τη θέση του προέδρου.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Η πρότασή μου για επανάληψη της δημοκρατικής διαδικασίας ανάδειξης επικεφαλής της παράταξης του 2019 δεν έγινε αποδεκτή και επελέγη ουσιαστικά ο διορισμός.

Είναι προφανές ότι η επιλογή της πλειοψηφούσας παράταξης της ΚΕΔΕ δημιουργεί νέα δεδομένα για τις εκλογές της Ένωσης και το πώς οι παρατάξεις θα διαταχθούν.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η προώθηση και ανάδειξη των θεμάτων της αυτοδιοίκησης και σε δεύτερο χρόνο λογική της κομματικής επικράτησης».

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ