Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

“Μαθήματα” ιστορίας δια… περιπάτου στην πόλη

Έναν ακόμη ιστορικό περίπατο σε σημαντικά σημεία της πόλης πραγματοποίησαν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Παλαιού Φαλήρου με την συμμετοχή δεκάδων δημοτών κάθε ηλικίας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποίησαν τον Ιστορικό Περίπατο σε σημαντικά τοπόσημα της πόλης.

Στο πλαίσιο του “Ιστορικού Περιπάτου” οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη τους και να ανακαλύψουν ιστορίες για το Παλαιό Φάληρο.

Οι μαθητές ιχνηλάτησαν βιωματικά το παρελθόν της πόλης, μέσα από μία πρωτότυπη, διαδραστική και γόνιμη προσέγγιση, κατανόησαν τις έννοιες «μνημείο», «αρχιτεκτονική και ιστορική κληρονομιά», «τοπόσημα» και συνειδητοποίησαν τον ρόλο τους σε σχέση με τον δημόσιο χώρο ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Το παρών στον pερίπατο έδωσε και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ενώ την δράση οργάνωσε και συντόνισε η υπεύθυνη των Βιβλιοθηκών – δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Τρύφων.

Διαβάστε επίσης: Χριστουγεννιάτικο Bazaar στη Στέγη Θηλέων Π. Φαλήρου “Άγιος Αλεξανδρος”

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ