Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Ικανοποίηση Κ. Πιερρακάκη για τη συμφωνία αναγνώρισης τίτλων σπουδών των ΑΕΙ με Κύπρο

Με αφορμή την πρόσφατη κύρωση συμφωνίας της αναγνώρισης τίτλων σπουδών των Ανωτάτων και Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλων Εγκεκριμένων Ιδρυμάτων με την Κύπρο, που ψηφίστηκε κατά  πλειοψηφία από τη Βουλή, αλλά και την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο υπουργός Παιδείας,  Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε σχετική του ενημέρωση τόνισε τα εξής:

“Την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίσθηκε, κατά πλειοψηφία από τη Βουλή, η Συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου σχετικά με την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών Ανωτάτων και Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλων Εγκεκριμένων Ιδρυμάτων. Με τη Συμφωνία αυτή απλοποιούνται και επιταχύνονται οι διαδικασίες αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών και ενθαρρύνεται η ανάπτυξη περαιτέρω συνεργειών μεταξύ των ιδρυμάτων των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκα την Κύπρο και υπέγραψα με την ομόλογό μου Αθηνά Μιχαηλίδου το Πρόγραμμα Συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της Παιδείας για την περίοδο 2023–2027. Συμφωνήσαμε στη συστηματική συνεργασία ανάμεσα στα Υπουργεία των δύο χωρών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τη δια βίου μάθηση, την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη συζητήσαμε για την περαιτέρω ενσωμάτωση των ψηφιακών εργαλείων και την καλλιέργεια σύγχρονων δεξιοτήτων στην εκπαιδευτική διαδικασία, εστιάζοντας ταυτόχρονα στην ανάγκη για ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε μαθητή εξατομικευμένα. Τέλος, συζητήσαμε με Πρυτάνεις κυπριακών πανεπιστημίων για τη διεθνοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και τις συνέργειες με ιδρύματα άλλων χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ