Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Παπαστράτος: 3η Ενιαία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Η Παπαστράτος, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, δημοσιεύει την 3η Ενιαία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022. Στην Έκθεση αποτυπώνονται αναλυτικά, με συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα και τεκμηρίωση, οι στόχοι που υλοποίησε η εταιρεία μέσα στο 2022 καθώς και οι δείκτες απόδοσης (KPIs) της επιχειρηματικής λειτουργίας της, σε συνάρτηση με τα κριτήρια ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση).

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Παπαστράτος, για μια ακόμη χρονιά, με βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της την επιστημονική έρευνα και τη σύγχρονη τεχνολογία, επένδυσε στα καινοτόμα, μη καιόμενα προϊόντα, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικους καπνιστές, οι οποίοι δεν διακόπτουν το κάπνισμα.

Αναλυτικότερα, το 2022:

• 80% των συνολικών εμπορικών δαπανών της εταιρείας αφορούσε την προώθηση και πώληση εναλλακτικών προϊόντων καπνού.
• 70% των εσόδων της προήλθε από τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού.
• Ο αριθμός των ενήλικων καπνιστών που έχουν κάνει την αλλαγή σε IQOS έφτασε τους 430.000.
Επιπλέον, η εταιρεία επενδύει, συστηματικά, στην προσέλκυση ταλέντων, την ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων της, με γνώμονα τη δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, ισότητας και συμπερίληψης.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, την προηγούμενη χρονιά η Παπαστράτος προ- χώρησε σε:
• Δημιουργία 391 νέων προσλήψεων, μια εξέλιξη που σηματοδοτεί αύξηση του προσωπικού κατά 32% σε σχέση με το 2021.
• 100.000 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα.
• Επενδύσεις ύψους € 600.000 για κοινωνική συνεισφορά σε δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την ενδυνάμωση της γυναίκας.
Παράλληλα, η εταιρεία έλαβε για 3η συνεχή χρονιά την πιστοποίηση EQUAL SALARY, μια έμπρακτη απόδειξη ότι διασφαλίζει ίσες αμοιβές και ευκαιρίες, σε όλους τους εργαζομένους της, ανεξαρτήτως φύλου.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η Παπαστράτος συνέχισε να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται δυναμικά και το 2022. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε θετική πορεία σε πολλαπλά επίπεδα:
• Εξήγαγε το 90% της παραγωγής της σε 20 αγορές του εξωτερικού.
• Συνεισέφερε 1 δισεκ. ευρώ στα κρατικά ταμεία, ποσό που αντιστοιχεί σε 1,7% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού για το 2022.
• Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Εναλλακτική Επεξεργασία Φίλ- τρων Καπνικών Προϊόντων Α.Ε.».
• Διακρίθηκε για 8η συνεχή χρονιά ως Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα από το Top Employer Institute.
• Και, πλέον, αποτελεί το Διοικητικό Κέντρο της Philip Morris International για 12 χώρες στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Έχοντας ως κεντρικό άξονα της επιχειρηματικής και επενδυτικής της στρα- τηγικής την προώθηση της βιωσιμότητας και την ενίσχυση της πράσινης με- τάβασης, η Παπαστράτος υλοποίησε μια σειρά από καινοτόμες δράσεις κατά τη διάρκεια του 2022:
• Πέτυχε ουδέτερο ισοζύγιο άμεσων και έμμεσων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για τη λειτουργία του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο.
• Προχώρησε σε 100% κάλυψη της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε από Εγγυήσεις Προέλευσης από ΑΠΕ.
• Επαναχρησιμοποίησε το 80% του αέρα από τις μονάδες κλιματισμού, εξοι- κονομώντας ηλεκτρική και θερμική ενέργεια.
• Κανένα απόβλητο που παράχθηκε στο εργοστάσιο δεν κατέληξε σε ΧΥΤΑ.
• Πέτυχε μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης με 267.724 λιγότερα πλαστικά μιας χρήσης μέσω της πρωτοβουλίας «Zero Plastic & Recycling Project».
• Έλαβε την επαναπιστοποίηση του προτύπου «Συμμαχία για το Νερό» (Alliance for Water Stewardship) για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης της 3ης Ενιαίας Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης, o Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, σημείωσε: «Στην Παπαστράτος εργαζόμαστε καθημερινά με συνέπεια και υπευθυνότητα, θέτοντας στο επίκεντρο της δράσης μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, παράγοντας αξία όχι μόνο για το οικοσύστημα εντός του οποίου λειτουργούμε αλλά και για την ελληνική οικονομία και κοινωνία ευρύτερα. Με την πραγματοποίηση επενδύσεων που ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ, έως το 2022, τη δημιουργία εκατοντάδων νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την επέκταση του δικτύου εξαγωγών των προϊόντων μας σε 20 χώρες, αποδεικνύουμε με πράξεις ότι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς το καλύτερο, για όλους. Η 3η Ενιαία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης δεν αποτελεί απολογισμό αυτών που κάναμε μέχρι σήμερα, αλλά πυξίδα γι’ αυτά που θα συνεχίσουμε να πράττουμε αύριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ