Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ορκίστηκε ο Ν. Χαρδαλιάς: «Θέλουμε μία Αττική ασφαλή, ανθρώπινη, βιώσιμη»

«Έχω μάθει να βγαίνω μπροστά. Να παλεύω, να είμαι χρήσιμος να μην κρύβομαι. Να υπηρετώ την κοινωνία, την γειτονιά, τον δήμο, την περιφέρεια, τον τόπο μας, τους υπερήφανους πολίτες».

Με αυτά τα λόγια ορκίστηκε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στον εμβληματικό χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου του Λαυρίου του ΕΜΠ.

«Παραμένω άνθρωπος του σκοπού. Αγαπώ την ευθύνη και θα προσπαθώ να την υπηρετώ πάντα με αρχές και αξίες. Με διαφάνεια και λογοδοσία, πάντα και παντού. Το στρατηγικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο. Μητροπολιτική Αττική! Ο στόχος και η ευθύνη! Το στοίχημα και η πρόκληση. Μια Αττική Ασφαλής, Ανθρώπινη, Βιώσιμη», τόνισε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, από το Λαύριο, με τον όρο «Μητροπολιτικό Μοντέλο» περιέγραψε τον νέο τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος θα υλοποιείται σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, μακριά από τις επικαλύψεις, τις καθυστερήσεις και τις δικαιολογίες, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς τους πολίτες.

Η υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε στον χαιρετισμό της, τα εξής: «Η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει σε έναν χρόνο σημαντικών αλλαγών και βελτιώσεων στο τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενταγμένων σε δύο άξονες: το νομοθετικό πλαίσιο και το ανθρώπινο δυναμικό μας. Στην επιδίωξή μας το δημόσιο να γίνει πιο αξιοκρατικό, πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό, πιο φιλικό, πιο εξυπηρετικό για τους πολίτες, γνωρίζουμε ότι η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής είναι συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης».

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ενώ την απόδοση της Διαβεβαίωσης των Περιφερειακών Συμβούλων ανέγνωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων προέβησαν σε σύντομες τοποθετήσεις σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσουν την επόμενη πενταετία. Ο Φίλιππος Καμπούρης, επικεφαλής της παράταξης «Μάχη για την Αττική» ανέφερε ότι η παράταξή του «θα υπερασπιστεί το τρίπτυχο: Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια».

Αναδρομή στην θητεία του ως νομάρχης και πρώτος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» ζητώντας από την κυβέρνηση αυξημένους πόρους και αρμοδιότητες για τη μεγαλύτερη διοικητική Περιφέρεια της χώρας.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής» επανέλαβε τη βούληση της παράταξής του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιλογή του χώρου τονίζοντας ότι θα εισηγηθεί στη νέα Περιφερειακή αρχή τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Λαυρίου.

Στην ανάγκη να επικεντρωθούν όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στην επίλυση των ζωτικών προβλημάτων που απασχολούν την Αττική αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνη», Γιώργος Ιωακειμίδης, εστιάζοντας στη συνεργασία με όλους τους δημάρχους της Περιφέρειας.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής και εκπρόσωπος του προέδρου της, Αθανάσιος Μπούρας, ο Α’ αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ιωάννης Πλακιωτάκης, οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρος και Μάκης Βορίδης, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αν. υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι υφυπουργοί Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου και Ζέτα Μακρή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα- Μάνη Παπαδημητρίου, οι βουλευτές Στέλιος Πέτσας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Άγγελος Συρίγος, Νίκος Βλαχάκος, ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής, Όλγα Γεροβασίλη, Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής, Νάντια Γιαννακόπουλου, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α και δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, οι δήμαρχοι Αθηναίων, Χάρης Δούκας, Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο απερχόμενος δήμαρχος Κηφισιάς, Γεώργιος Θωμάκος και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Βασίλης Ξυπολυτάς, ο απερχόμενος δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Κώστας Ασκούνης, η δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ιωάννης Πισιμίσης, ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, Αρχηγοί και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα, Μητροπολίτες και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Διαβάστε επίσης: Ν. Χαρδαλιάς: Το κράτος να μας δώσει ευκινησία για να προχωρήσουμε τα έργα

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ