Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Με σπάνιες φωτογραφίες της πόλης, το ημερολόγιο 2024 του Δήμου

Ιστορικές και σπάνιες φωτογραφίες της πόλης περιλαμβάνει το Ημερολόγιο 2024 του Δήμου Αλίμου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Αλίμου έχει εκδώσει το συλλεκτικό του ημερολόγιο για το νέο έτος στο οποίο τον πρώτο λόγο έχουν η τέχνη και οι αναμνήσεις.

Το ημερολόγιο θα διανεμηθεί δωρεάν από την επόμενη εβδομάδα και με νέα ανακοίνωση θα ενημερωθούν οι πολίτες για τις ώρες και τις ημέρες που μπορούν να το παραλάβουν από το Δημαρχείο Αλίμου.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, αναφέρει στην εισαγωγή του Ημερολογίου:

«”Ενδύονται κομβία”, “Οίνοι Βότρυς”, τα Θεοφάνια, η Σαμπρίνα, η εκκλησία της Μεταμόρφωσης, τα σιρκουΐ, ο Επιτάφιος, οι Πρόσκοποι, οι Γυμναστικές επιδείξεις, το “Ρεξ”, οι χωματόδρομοι, οι στάνες, οι βίλες των προνομιούχων, τα Λουτρά, τα ποδοσφαιράκια, η Μαρίνα, οι ταβέρνες με τα βαρέλια και τη λατέρνα… Το Καλαμάκι… Ο Άλιμος!

Για τέταρτη χρονιά ο Δήμος Αλίμου εκδίδει τα Ημερολόγιά του που θα διανεμηθούν δωρεάν, όπως κάθε χρόνο, φιλοδοξώντας να σας παρουσιάσει εικόνες περασμένων δεκαετιών με εκδηλώσεις ζωής ανθρώπων που ανασάνανε τον ίδιο θαλασσινό αέρα μ’ εμάς. Μας ενώνουν μαζί τους ο Αλιμιώτικος ουρανός και τα όνειρα που συντροφεύουν και παρηγορούν κάθε ανθρώπινη ύπαρξη μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Κρίναμε σκόπιμο να προτάξουμε του ημερολογίου κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία τοπικής ιστορίας. Για το πώς δημιουργήθηκε η πρώτη Κοινότητα Καλαμακίου και πώς φτάσαμε στον σύγχρονο Δήμο Αλίμου. Η ιστορία μας είναι, η ταυτότητά μας, η μικρή μας πατρίδα… Ο Άλιμος!

Καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο, καλύτερη χρονιά για όλους μας!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ