Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Χριστούγεννα: Η γιορτή της Αγάπης και της Προσφοράς

Γράφει η Zωή Ράπτη, Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος στη Ν.Δ.

Xριστούγεννα. Μια λέξη που προκαλεί χιλιάδες συναισθήματα. Μια γιορτή, από τις σημαντικότερες της Χριστιανοσύνης, που εορτάζεται σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Μια γιορτή, που διακόπτει την καθημερινότητά μας και συμβολίζει την αγάπη και την  προσφορά και αποτελεί ένα δώρο του Θεού σε κάθε άνθρωπο ατομικά και στην κοινωνία συλλογικά.

Η έλευση του Κυρίου στον κόσμο συμβολίζει την ένωση της θείας φύσης που έχει ο Χριστός, με την ανθρώπινη, και δείχνει τον δρόμο σε όλους μας για την καλοσύνη, τη συμπόνια, και τη συνεισφορά προς τους άλλους.

Παράλληλα, η εορταστική περίοδος προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να κάνουν κάτι εξαιρετικά σημαντικό: να περάσουν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια, τους φίλους, τα προσφιλή πρόσωπα, μακριά από την καθημερινότητα, με τις ατέλειωτες ευθύνες, το άγχος του βιοπορισμού, των μαθητικών επιδόσεων, της ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της εργασίας και όλων των υποχρεώσεων, που συχνά μας στερούν το αγαθό της επικοινωνίας με τους αγαπημένους μας.

Αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, είναι άλλη μια ευκαιρία να κάνουμε μια ανάπαυλα από τις υποχρεώσεις και τις συνήθειες της καθημερινότητας και να περάσουμε χρόνο με τα πρόσωπα που έχουν σημασία για εμάς.

Αυτές οι ημέρες δίνουν την ευκαιρία, εκτός από τη χαρά, να δείξουμε και την αλληλεγγύη σε ανθρώπους που είναι αδύναμοι και ευάλωτοι. Είναι ένας σπουδαίος συμβολισμός, γιατί είναι οι μέρες που όλοι πρέπει να δείξουμε την ανθρωπιά μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και όλες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησής μας. Στηρίζουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να έχουν τα απαραίτητα αγαθά, ιδίως τις ομάδες εκείνες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ας μην ξεχνάμε ότι η καρδιά των Χριστουγέννων είναι μια καρδιά προσφοράς, μια ανοιχτή αγκαλιά. Και ότι δεν απαιτεί τίποτε περισσότερο από το να τα δούμε με τη μαγεία που τα βλέπουν τα παιδικά μάτια. Και φυσικά, τα Χριστούγεννα είναι πολλά παραπάνω από μια ημερομηνία στο ημερολόγιο. Είναι το νόημα που διέπει την ίδια τη ζωή.

Σας εύχομαι από καρδιάς να έχετε όμορφα Χριστούγεννα, γεμάτα χαμόγελα και γλυκιές αναμνήσεις, με υγεία και προκοπή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ