Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Γιορτινό δίχτυ αλληλεγγύης στην πόλη

Έντονο κατά τη διάρκεια και των γιορτών ήταν το κοινωνικό αποτύπωμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που με την συνδρομή δωρητών και εθελοντών, γέμισε το γιορτινό τραπέζι 300 ευάλωτων οικονομικά οικογενειών και χιλίων ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Συγκεκριμένα, οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου άπλωσαν και αυτή τη φορά ένα δίχτυ αλληλεγγύης στους ευπαθείς της πόλης προκειμένου να μην λείψουν από κανένα σπίτι τα βασικά αγαθά.

Στο πλαίσιο τη ς δράσης, μέσω των Κοινωνικών Δομών, διανεμήθηκαν γεύματα αγάπης με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, συνοδευόμενο από βασιλόπιτα, κρασί και μπύρα, ώστε όλοι να γιορτάσουν με ένα πλήρες γεύμα αντάξιο των ημερών.

Παράλληλα, σε 300 οικογένειες του Δήμου και 1000 ευάλωτους πολίτες πραγματοποιήθηκε η διανομή των απαραίτητων Χριστουγεννιάτικων αγαθών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, προσφέροντας τους , όχι μόνο το απαραίτητο λάδι, τα μακαρόνια αλλά και άλλα είδη όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος για την κοινωνική δράση του δήμου δήλωσε:
«Φροντίσαμε μέσα από τις Κοινωνικές μας δομές να δώσουμε ένα πακέτο αγάπης σε κάθε οικογένεια που είναι ωφελούμενη προκειμένου να απολαύσει στο γιορτινό τραπέζι εκτός από τα απαραίτητα βασικά αγαθά και όσα προτάσσει το εορταστικό κλίμα. Με την ευχή κάθε χρόνο να είναι ολοένα και λιγότεροι οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και με την ευχή να παραμένει ισχυρό το πνεύμα αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα βρίσκεται πάντα αρωγός και στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης είπε: «Τα Χριστούγεννα μέσα από τις Κοινωνικές Δομές μοιράζουμε ένα έξτρα εορταστικό πακέτο αλληλεγγύης, εκτός του μηνιαίου που τακτικά λαμβάνουν οι ωφελούμενοι στο Δήμο μας. Με την ευχή να μην νιώθει κανείς μόνος, αυτές τις άγιες ημέρες, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ & ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟ, κάνουν πράξη την έμπρακτη συμπαράσταση».

Διαβάστε επίσης: Δώρα της Ε.Ο.ΠΕ. στην Στέγη Θηλέων «Άγιος Αλέξανδρος»

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ