Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα για βόλτες στην πόλη

Τις αρχές της αστικής κινητικότητας, της εξοικονόμησης ενέργειας και της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος υιοθετεί σταδιακά ο Δήμος Ηλιούπολης, που διαθέτει πλέον και κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα για βόλτες στην πόλη.

Τόσο τα νέα ποδήλατα, όσο και το σημείο για την φόρτισή τους βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του Δήμου και αποτελούν την υλοποίηση μίας δράσης, που είχε προαναγγελθεί από την τότε δημοτική Αρχή το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο κόστισε 371.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικρο-κινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας», με κεντρικό φορέα διαχείρισης το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Τα ποδήλατα διαθέτουν σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και γεω-εντοπισμού, με ενσωματωμένο σύστημα 4G/GPS, το οποίο θα στέλνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο λογισμικό διαχείρισης, αναφορικά με τη θέση του, την κίνησή του, τη στάθμευσή του και την κατάσταση της μπαταρίας του. Επίσης, όλα τα οχήματα είναι ενισχυμένα με οθόνη LED η οποία θα απεικονίζει τις βασικές ενδείξεις και λειτουργίες του ποδηλάτου, ενώ διαθέτουν φώτα κυκλοφορίας LED καθώς και καλάθι για μικρά φορτία.

Οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατα μέσω ειδικής εφαρμογής, με τις οδηγίες εγκατάστασης να βρίσκονται αναρτημένες στα σημεία φόρτισης και στάθμευσης.

Διαβάστε επίσης: «Θεόδωρος Γεωργάκης» θα ονομαστεί το Κολυμβητήριο Ηλιούπολης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ