Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΚΕΔΕ για Β. Θώδα: «Υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με αυταπάρνηση και ζήλο»

Η είδηση του θανάτου του τέως δημάρχου Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα, σε ηλικία μόλις 56 ετών, ξάφνιασε και σκόρπισε θλίψη σε εκατοντάδες ανθρώπους που είτε τον γνώριζαν είτε είχαν ακούσει για τη δράση του στον Δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι πριν από 10 ημέρες δήμαρχος Ζωγράφου αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα και εξαιτίας αυτού υποβλήθηκε σε επέμβαση. Δυστυχώς, τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου, άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Το προσωπικό του προφίλ στο Facebook έχει γεμίσει με μηνύματα φίλων και συνεργατών του τέως δημάρχου.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την αιφνίδια απώλεια του τέως δημάρχου που «υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με αυταπάρνηση και ζήλο».

Όπως αναφέρει, «ο Βασίλης Θώδας υπηρέτησε από το 2006 μέχρι και σήμερα με συνέπεια, ζήλο και γνώση τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης στην πόλη του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και από το 2019 μέχρι πριν δέκα ημέρες από τη θέση του Δημάρχου Ζωγράφου. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Ποιος ήταν ο Βασίλης Θώδας

Γεννήθηκε στου Ζωγράφου το 1968, έχοντας ρίζες από τη Λάρισα και τα Γιάννενα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Λάρισα και το 2000 απέκτησε το δεύτερο πτυχίο του στο τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το 2001 απέκτησε το πρώτο του μεταπτυχιακό με θέμα «Ε.Ε. και Αναπτυσσόμενες Χώρες» στο Τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το 2014 ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό με θέμα «Διαχείριση Πολιτικών – Διεθνής Πολιτική» στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.

Το 1993 άρχισε να εργάζεται στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ το 2001 επιλέχθηκε για τη θέση του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης του Τμήματος Επερωτήσεων της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων.

Το 2017 επελέγη Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαρκών Επιτροπών της Βουλής.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου από το 2006 και μέλος της Διοίκησης ως Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητισμού, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους νέους, στα αθλητικά σωματεία της πόλης και στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Το 2019 εκλέχθηκε δήμαρχος της πόλης.

Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Διαβάστε επίσης: Θλίψη στου Ζωγράφου: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Θώδας

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ