Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας στη Γλυφάδα

Στην υλοποποίηση της δράσης «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας στο Δήμο Γλυφάδας», που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, προχωρά ο Δήμος Γλυφάδας με στόχο όλοι οι χώροι να είναι προσβάσιμοι και να μην υπάρχουν αποκλεισμοί.

Συγκεκριμένα, η υλοποίηση του σχεδίου αναμένεται να δώσει λύση σε μία σειρά από βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας και αφορούν σε ζητήματα όπως:

  • Μη προσβάσιμοι δημόσιοι υπαίθριοι χώροι.
  • Απροσπέλαστα/Δύσκολα προσπελάσιμα δημόσια κτίρια.
  • Μη αυτόνομη κίνηση πεζών στο δομημένο περιβάλλον.
  • Περιορισμένες δυνατότητες κίνησης Ατόμων με Αναπηρίες / Περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων (ατόμων με αναπηρία, εμποδιζόμενα άτομα, κλπ.).
  • Μη λειτουργική διασύνδεση υπαίθριων ΚΧ/δημόσιων κτιρίων.
  • Μη καθορισμένα σημεία διαφυγής των πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η αίτηση χρηματοδότησης αφορά στο ποσό των 74.400 ευρώ, ενώ σειρά θα πάρει ο διαγωνισμός για την ανάθεση των έργων που θα γίνουν.

Με την υλοποίηση του ΣΑΠ, ο Δήμος Γλυφάδας δύναται να αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο μετακινήσεων, το οποίο θα εξασφαλίζει τη προσβασιμότητα στους υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους συμπεριλαμβανομένων των δικτύων πεζής μετακίνησης, των οδεύσεων διαφυγής, των χώρων εκτόνωσης, των σημείων προσωρινής περίθαλψης και των σημείων καταφυγής των πολιτών εντός των διοικητικών τους ορίων.

Διαβάστε επίσης: Η δικηγόρος Δαφνούλα Χαρίση-Μπίλια νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ