Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Απαράδεκτη η συμπεριφορά της ΔΕΗ

 

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης *

Η πατρίδα μας αν εδώ και πλέον 40 χρόνια είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), παραμένει, δυστυχώς, μια τριτοκοσμική χώρα, παρά την αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας των γηγενών κατοίκων της, ότι «οι Έλληνες είναι δημοκρατικοί πολίτες»! Και όμως παρά ταύτα αυτά που συμβαίνουν εις την χώρα μας αποδεικνύουν εις την πράξη το αντίθετο!

Ένα μόλις πρόσφατο παράδειγμα: Η ΔΕΗ υποτίθεται ένας «βασικός φορέας της κοινωνίας», αντί να προστατεύει τους πελάτες – καταναλωτές της, επέβαλε άνευ προηγηθείσης πρότερης δημόσιας διαβούλευσης τις 4 κατηγορίες επιλογής χρωμάτων. Η οποία όμως, λόγω της ασάφειας όχι μόνο μπερδεύει, αλλά περιπλέκει έτι περισσότερο το πραγματικό κόστος της επιλογής. Και το χειρότερο και ουσιώδες, το οποίο όμως κρύπτεται πίσω από την επιβληθείσα αυθαίρετη κατηγοριοποίηση των 4 επιλογών, είναι ότι έτσι με το μέτρο αυτό αποσκοπείται ο απόλυτος και δόλιος διαχωρισμός και η διάσπαση της κοινωνικής συνοχής, η πλήρης εξουδετέρωση του βασικού στοιχείου και εργαλείου της αντίδρασης όλης της κοινωνίας. Εν κατακλείδι να αποφευχθεί έτσι η έντονη και μαζική αντίδραση της κοινωνίας κατά της ΔΕΗ και των υποστηρικτών αυτής που είναι τα συμφέροντα των προμηθευτών ενέργειας και οι χρηματιστηριακές αξίες αυτών!

Μια πρωτόγνωρη και πρωτάκουστη εις τα παγκόσμια χρονικά ενέργεια και συμπεριφορά της ΔΕΗ και των συνεργών αυτής, η οποία όμως δημιουργεί τώρα και τα εύλογα ερωτηματικά εις την κοινωνία, για την παντελή έλλειψη, ανεπάρκεια και απουσία των θεσμών, των οργάνων αυτής της Πολιτείας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ