Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

Εκτεταμένες εργασίες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ανάσα ζωής στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης, έδωσε ο Δήμος Αλίμου, καθώς τεχνικά συνεργεία αποκατέστησαν τις φθορές που είχαν δημιουργηθεί από το πέρασμα του χρόνου.

Στο Πάρκο που ξεκίνησε την λειτουργία του πριν από είκοσι χρόνια, υπήρξαν εκταταμένες φθορές στην άσφαλτο, καθώς και στον εξοπλισμό του, που δεν επέτρεπαν την διεξαγωγή των μαθημάτων, σύμφωνα με τις επιθυμητές προϋποθέσεις.

Πέρα από τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου και των πινακίδων σήμανσης, αντικαταστάθηκαν τα φωτιστικά σώματα που δεν λειτουργούσαν λόγω παλαιότητας με νέας τεχνολογίας led, από τα οποία θα προκύψει και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Σκοπός των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι τα παιδιά να μάθουν πώς να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους.

Δηλαδή, πώς να κινούνται στους δρόμους της πόλης με ποδήλατο, πως να περνούν ένα δρόμο από τη διάβαση ελέγχοντας αν υπάρχει κίνδυνος, πώς να κινούνται σε ένα δρόμο που δε διαθέτει πεζοδρόμιο και πώς να συμπεριφέρονται όταν είναι επιβάτες σ’ ένα όχημα.

Ακόμα να αναγνωρίζουν τις πινακίδες και τα σήματα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Επιπλέον καλούνται να “μπουν” στη θέση του οδηγού, προκειμένου να καταλάβουν πώς λειτουργεί σωστά ένας οδηγός στο δρόμο, αλλά και τους κινδύνους που διατρέχει ο πεζός.

Παράλληλα, διαμορφώθηκε και η παιδική χαρά που βρίσκεται μέσα στο Πάρκο, καθώς και οι χώροι στάθμευσης πέριξ αυτού, ενώ δημιουργήθηκαν και οι απαραίτητες διαβάσεις για την διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και τα ΑμΕΑ

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας από τον Δήμο, ηλεκτρικών παιδικών οχημάτων για την εκμάθηση των παιδιών.

Διαβάστε επίσης: Κέντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας ο Άλιμος

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ