Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Διαδημοτικός φορέας για Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Πρωτοβουλίες για την ίδρυση φορέα υλοποίησης ενός Μητροπολιτικού Πάρκου στου Γουδή συμφώνησαν ότι θα αναλάβουν οι Δημοτικές Αρχές Αθηναίων, Παπάγου-Χολαργού και Ζωγράφου.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Χάρης Δούκας, είχε συνάντηση την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στο γραφείο του, με τους ομολόγους του των δύο όμορων Δήμων. Σε δηλώσεις του, ο πρώτος τόνισε ότι «η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για μια πιο πράσινη Αθήνα, όπου οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στον ελεύθερο δημόσιο χώρο». Και πρόσθεσε: «Οι κάτοικοι αξίζουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής και είναι ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνει ό,τι μπορεί για να τους την προσφέρει».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, επισήμανε: «Η αναβάθμιση του πολεοδομικού περιβάλλοντος μέσω ένταξης, διασύνδεσης και ενοποίησης των πάρκων με το δίκτυο κοινόχρηστων χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου, όπου καταστεί εφικτό, είναι στόχος. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί είναι η παρακαταθήκη μας, για να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια της διαδικασίας».

Η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, σημείωσε από τη μεριά της: «Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, του Ζωγράφου και του Παπάγου – Χολαργού, από το 1977 διεκδικούν και περιμένουν να γίνει πράξη το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, το οποίο θα αποτελέσει έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν οι πυκνοκατοικημένες πόλεις μας. Η κοινή απόφαση και στάση των τριών δημάρχων μπορεί να φέρει αποτέλεσμα».

Αποστολή του συγκεκριμένου φορέα αναμένεται να είναι, μεταξύ άλλων, η συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία για απόδοση των εκτάσεων και ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων θεσμικών διεργασιών, προκειμένου το Μητροπολιτικό Πάρκο να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ