Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Σφραγίστηκαν 6 παιδικές χαρές λόγω ακαταλληλότητας

Έξι παιδικές χαρές σφραγίστηκαν, με εντολή του δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Στέλιου Μαμαλάκη, καθώς δε διαθέτουν πιστοποιητικό και ειδικό σήμα καταλληλότητας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την ενημέρωση του δημάρχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφό τους αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές δεν πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας. «Μάλιστα για τη σχετική ολιγωρία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν εγκαλέσει τον Δήμο και έχουν ζητήσει επανειλημμένως τη συμμόρφωσή του», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μετά την εντολή του δημάρχου τη διαδικασία σφράγισης ανέλαβαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεώργιος Κάππος και Εποπτείας Πόλης, Γεώργιος Ταμπακόπουλος.

«Η ασφάλεια των παιδιών αλλά και των συμπολιτών μας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα μας. Η ολιγωρία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου δεν είναι απλά απαράδεκτη, αλλά και εγκληματική, καθώς υπάρχει καθημερινός κίνδυνος για την ασφάλεια και τη ζωή των παιδιών», δηλώνει ο δήμαρχος, ζητώντας συγγνώμη από κατοίκους και δημότες για την ταλαιπωρία. «Η προηγούμενη διοίκηση όφειλε να έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει την καταλληλότητα των παιδικών χαρών για την λειτουργία τους», πρόσθεσε ο κ. Μαμαλάκης, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για την άμεση διασφάλιση της ορθής λειτουργίας τους.

Με εντολή του δημάρχου, με συντονισμό των αρμόδιων αντιδημάρχων, οι υπηρεσίες του Δήμου θα κινηθούν άμεσα για την αποκατάσταση των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στις συγκεκριμένες παιδικές χαρές, προκειμένου αυτές να ανοίξουν ξανά στο κοινό, όταν θα πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας.

Οι παιδικές χαρές που σφραγίζονται, καθώς δε διαθέτουν πιστοποιητικό και ειδικό σήμα καταλληλότητας, είναι:

  1. Αγίου Βασιλείου (Διαγόρα).
  2. Αμαλίας (Κολοκοτρώνη – Μεγαλουπόλεως).
  3. Καρουτάδων – Κατσίμπα (Μακτυγιάννη).
  4. Παναγούλη (Λεκανίδη – Ελ. Βενιζέλου).
  5. Ασύρματος.
  6. Ολύμπου – Σύρου – Πόντου – Λέρου.

Διαβάστε επίσης: Με απόφαση του ΟΑΣΑ η προσωρινή τροποποίηση της γραμμής 112

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ