Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Η ζωή είναι ωραία» και τον Ιανουάριο στην πόλη

Με όμορφες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συνεχίζει να γεμίζει τις ζωές των κατοίκων της πόλης και τον Ιανουάριο ο Δήμος Αλίμου που συνεχίζει το πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», με δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει στους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την τέχνη και τη γνώση.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ιανουαρίου περιλαμβάνονται παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια.

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 20:00

Θεατρική Παράσταση

«Συρανό»

Θέατρο Αλκυονίς

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το διάσημο έργο του Γαλλικού θεάτρου, με τον Μιχάλη Σαράντη στον ομώνυμο ρόλο και την Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο της Ρωξάνης.

«Συρανό»: Το έμμετρο ρομαντικό δράμα του Εντμόντ Ροστάν σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης στο θέατρο Αλκυονίς  με ζωντανή μουσική και τραγούδια, ακροβατώντας ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση. O κεντρικός ήρωας του έργου, ο ασυμβίβαστος ιππότης και ποιητής Συρανό ντε Μπερζεράκ (Μιχάλης Σαράντης), είναι ερωτευμένος με την Ρωξάνη (Λένα Παπαληγούρα). Θεωρεί όμως πως εκείνη δεν θα αισθανθεί ποτέ το ίδιο, μιας και νιώθει άσχημος εξαιτίας της μεγάλης μύτης του, που αποτελεί χρόνια το αντικείμενο χλευασμού του. Την Ρωξάνη πολιορκεί και ο πλούσιος Κόμης Ντε Γκις (Νικόλας Χανακούλας). Εκείνη όμως είναι ερωτευμένη με τον όμορφο Κριστιάν (Ιάσονας Παπαματθαίου), από τον οποίο λείπει και το πνεύμα και η ευφράδεια.  Ο Συρανό συμφωνεί με τον Κριστιάν να γίνει η σκιά του, η φωνή και οι λέξεις του, ώστε να τον βοηθήσει να την κατακτήσει. Ουσιαστικά μ΄ αυτόν τον τρόπο εκφράζει τα δικά του αισθήματα στην αγαπημένη του. 

«Απόψε είναι όλα όμορφα, τερπνά και μαγεμένα. Στα λέω αυτά και με ακούς. Εσύ! Ακούς εμένα!»

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Σαράντης, Λένα Παπαληγούρα, Ιάσονας Παπαματθαίου, Νικόλας Χανακούλας, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Χρήστος Πούλος Ρένεσης, Γιώργος Φασουλάς

Τιμή εισιτηρίου: 18 ευρώ

Διάρκεια: 120 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00. 

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 16 Ιανουαρίου

 

Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση

«Συνέβη στο Monterey»

Θέατρο Μικρό Χορν 

«Συνέβη στο Monterey»: Το νέο έργο του Άκη Δήμου- μια κωμωδία ή μήπως όχι; – παρουσιάζεται στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Στη σκηνή, η Λυδία Φωτοπούλου και η Καίτη Κωνσταντίνου. 

Λίγα λόγια για το έργο

Μια ηθοποιός χωρίς ρόλο και μια ανέραστη μανικιουρίστα, δυο παράφορες γυναίκες, συναντιούνται στις τουαλέτες ενός πανάκριβου κοσμικού εστιατορίου. Αλήθεια τι τους επιφυλάσσει αυτή η τυχαία συνάντηση και ανασύρουν αγγέλους για αυτοπροστασία;

Απελπισμένες, αδικαίωτες, αστείες, θα πουν την ιστορία τους, θα ψηλαφίσουν παλιά τραύματα και καινούργιες επιθυμίες, θα ξεκλειδώσουν ξεχασμένες αναμνήσεις και θα ονειρευτούν αναγνωρίζοντας η μια στα γέλια και στα δάκρυα της άλλης, κάτι απ’ τον κρυφό τους εαυτό.

Άραγε οι άγγελοι είναι μόνο για τους φοβισμένους;

Κι ύστερα;

Ύστερα τις περιμένει ο δρόμος. Με καινούργιο βήμα αυτή τη φορά!

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς

Πρωταγωνιστούν: Λυδία Φωτοπούλου, Καίτη Κωνσταντίνου

Τιμή εισιτηρίου: 16 ευρώ

Διάρκεια: 85 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Διαβάστε επίσης: Διατίθεται καθημερινά το ιστορικό Ημερολόγιο του Δήμου

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ