Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Ομόφωνο ψήφισμα μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων

Ομόφωνο ψήφισμα που ανοίγει τον δρόμο για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Δήμου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του, το απόγευμα της Τετάρτης.

Το ψήφισμα κάνει αναφορά σε όλες τις κατηγορίες συμβασιούχων (COVID, ΔΥΠΑ, 3Κ, ΣΟΧ, ΑΜΕΑ, Συμβάσεις Μισθώσεων Εργου), τόσο για αυτούς που εργάζονται σε υπηρεσίες του δήμου, όσο και σε εκείνους που βρίσκονται στα ΝΠΔΔ του δήμου.

Ειδικότερα στο ψήφισμα των πέντε σημείων μεταξύ άλλων αναφέρεται, ότι ο Δήμος Αθηναίων:

  • Στηρίζει όλους τους συμβασιούχους και επιβεβαιώνει όλα τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις που συνηγορούν στην παραμονή στην εργασία τους.
  • Δηλώνει την στήριξη και την αλληλεγγύη του σε όλους τους συμβασιούχους για παραμονή στην εργασία τους. Ειδικότερα όσους εργάζονται με συμβάσεις COVID, ΔΥΠΑ, 3Κ, ΣΟΧ, ΑΜΕΑ, Μισθώσεων Έργου.
  • Ξεκαθαρίζει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν μόνιμου και σταθερού χαρακτήρα ανάγκες, οι οποίες δεν θα πάψουν να υφίστανται και μετά το τέλος των συμβάσεων τους.
  • Σημειώνει ότι η διακοπή της εργασιακής σχέσης τους, θα δημιουργούσε προβλήματα στη λειτουργία του δήμου Αθηναίων. Γι’ αυτό δηλώνει την στήριξη του, στους δικαστικούς αγώνες (υφιστάμενους και μελλοντικούς) όλων των συμβασιούχων του δήμου.
  • Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του με την υποχρεωτική χρήση ένδικων μέσων κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους συμβασιούχους. Θεωρεί ανεπίτρεπτο τον συγκεκριμένο περιορισμό που βάλει κατά της αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Το ψήφισμα το οποίο αποτέλεσε προϊόν συζήτησης όλων των παρατάξεων ασκεί κριτική στον νόμο Βορίδη που υποχρεώνει τους δημάρχους να ασκούν όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να αποτρέπεται η αλλαγή των συμβάσεων των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Διαβάστε επίσης: Ν. Ανδρουλάκης: «Να ξαναγίνει η ΚΕΔΕ το όργανο των αυτοδιοικητικών»

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ