Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Απεργούν στις 28 Φεβρουαρίου και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 28 Φεβρουαρίου, συμμετέχει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Την ημέρα εκείνη οι εργαζόμενοι δίνουν ραντεβού στα Προπύλαια, στις 10.30πμ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η κατάσταση μας δυσκολεύει κάθε μέρα. Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Πληρώνουμε τις πράσινες μπίζνες τους, τις έξυπνες και τις χαζές βόμβες τους που ανάβουν μεγάλους πολέμους δίπλα μας για να μοιράσουν τις αγορές, τους αγωγούς και τους διαδρόμους μεταφοράς, τη φρίκη του πολέμου που οι λαοί εκεί πληρώνουν με το αίμα τους. Πληρώνουμε τα χρέη τους που τα μετατρέπουν σε δημόσιο χρέος και πρέπει να τα αποπληρώσουμε όλα, για να πάρουν και άλλα δάνεια για να επιδοτήσουν πάλι τα κέρδη τους, με κάθε είδους ταμεία ανάκαμψης και να τα φορτωθούμε ξανά σα νέα χρέη. Δεν έχουμε να πληρώσουμε, όλα μας φαίνονται ακριβά, γιατί οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2000 και σήμερα έχουμε 2024».

Στις 28 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ απεργούν, μεταξύ άλλων, για αυξήσεις στους μισθούς, ρεύμα φτηνό για όλους, ποιοτική υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους. Επίσης, τάσσονται κατά του νομοσχεδίου για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια και των πλειστηριασμών.

Θυμίζουν δε ότι στις 28 του μήνα «… συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών που οδήγησε εκατομμύρια εργαζόμενους και νεολαία στο δρόμο. Το σύνθημα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας θα ακουστεί ξανά δυνατά σε ολόκληρη τη χώρα. Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να τιμωρηθούν τα φυσικά πρόσωπα και η πολιτική που ευθύνεται, για να βρουν δικαίωση οι 57 αδικοχαμένες ψυχές και οι οικογένειές τους».

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδικούν:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.
  • Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. Να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους. Όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Σε κάθε δήμο να υπάρχει υποχρεωτικά μόνιμος Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας.

Δαβάστε επίσης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα και την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ