Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Abarth 600e: Ηλεκτρικός «σκορπιός» με 240 ίππους

Στην τελική φάση δοκιμών βρίσκεται η κορυφαία έκδοση του 600e, με τη σφραγίδα της Abarth. Το ηλεκτρικό crossover τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της σπορ μάρκας, χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα 240 ίππων και άλλα στοιχεία εξοπλισμού, όπως το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων, εξελιγμένα με τεχνογνωσία από το πεδίο της Formula E.

Η πρώτη επίσημη εικόνα του νέου Abarth 600e αποκαλύπτει τη μυώδη εικόνα του αμαξώματος. Σχεδιασμένη για να ικανοποιήσει στο έπακρο τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της Abarth, η έκδοση λανσαρίσματος Scorpionissima θα διαθέτει πιστοποιητικό γνησιότητας και θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.949 μονάδες, αναφορά στη χρονιά που ιδρύθηκε η μάρκα.

Για να πετύχει το σκοπό της δυναμικής συμπεριφοράς στο δρόμο, το Abarth 600e χρησιμοποιεί μηχανικό μπλοκέ διαφορικό που μεγιστοποιεί την πρόσφυση και τη σταθερότητα, ενώ βελτιώνει το χειρισμό του αυτοκινήτου στην απαιτητική σπορ οδήγηση.

Τη δική τους πινελιά στο χαρακτήρα του 600e βάζουν και αισθητικές λεπτομέρειες όπως το ειδικό χρώμα λανσαρίσματος “Hypnotic Purple”, το πίσω σπόιλερ που παίζει ενεργό ρόλο στην αεροδυναμική, τα φαρδιά φτερά, το χαμηλό ύψος και βέβαια οι ζάντες 20” που συνυπάρχουν με τις μεγάλες δαγκάνες του αναβαθμισμένου συστήματος πέδησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ