Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

To νέο αυτοκίνητο της Renault με το ελληνικό όνομα

Η προϊοντική επίθεση της Renault στην κατηγορία των compact (μικρομεσαίων) SUV συνεχίζεται με το Symbioz. Αν σας θυμίζει ελληνική λέξη δεν κάνετε λάθος, καθώς προέρχεται από τη «συμβίωση». Στόχος της γαλλικής μάρκα είναι να τονίσει με το Symbioz το σλόγκαν της, «αυτοκίνητα για να ζεις/cars for living».

Εξάλλου είναι μία λέξη που συναντάμε σε αρκετές γλώσσες: ‘symbiosis’ στα αγγλικά, ‘simbiose’ στα ισπανικά και ‘simbiosi’ στα ιταλικά, καθιστώντας το όνομα Symbioz εύκολα αντιληπτό στο ευρύ κοινό.

To υβριδικό SUV Renault Symbioz

Αισθητικά, το Symbioz ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault. Είναι το πιο compact υβριδικό μοντέλο της στην κατηγορία C, με μήκος στα 4,41 μέτρα. Το εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας, καθώς προσφέρει πλούσιους χώρους, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές τους. Στον τομέα της τεχνολογίας και του εξοπλισμού ξεχωρίζει από τη γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή νέας γενιάς «Solarbay», που χρησιμοποιεί τεχνολογία PDLC και μετατρέπεται σε αδιαφανή χωρίς να απαιτείται χρήση εσωτερικής κουρτίνας, αλλά και από το full hybrid σύστημα κίνησης E-Tech των 145 ίππων.

Η Renault συνδέεται με τους πελάτες της και επιθυμεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους, είτε πρόκειται για ιδιώτες ή για εταιρικούς χρήστες. Με αυτό το σκεπτικό, η μάρκα έχει παρουσιάσει στο ευρωπαϊκό segment C, μία σειρά από μοντέλα, σε ηλεκτρικές αλλά και υβριδικές εκδόσεις, που συμπληρώνει το ένα το άλλο:

E-Tech full hybrid:
Symbioz, compact οικογενειακό SUV – με μήκος 4.41 μ.
Austral, premium, high-tech SUV – με μήκος 4.51 μ.
Arkana, coupe SUV με δυναμικό design – με μήκος 4.56 μ.

E-Tech electric:
Megane, high-tech και compact – με μήκος 4.20 μ.
Scenic, το νέο οικογενειακό ηλεκτρικό σημείο αναφοράς – με μήκος 4.47 μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ