Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στους ΟΤΑ την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας θα κάνουν, αύριο Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, στις 12.30μμ, οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Αττικής. Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι να μην υπάρξουν άλλα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους.

«Και η νέα χρονιά ξεκίνησε με μία σειρά από εργατικά ατυχήματα στους δήμους που αναδεικνύουν την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς για την υγεία και ασφάλειά μας. Η έξαρση των εργατικών ατυχημάτων στους Δήμους τα τελευταία χρόνια μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο συγκεκριμένο κλάδο, χιλιάδες σακατεμένοι, επαγγελματικές ασθένειες που θερίζουν, συνάδελφοι που πεθαίνουν στο σκαλί του απορριμματοφόρου πριν προλάβουν να βγουν στην σύνταξη. Φαινόμενο για το οποίο υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι και αυτά δεν είναι “η κακιά η ώρα”», τονίζουν οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, και σημειώνουν, «τα εργατικά “ατυχήματα” είναι εργοδοτικά εγκλήματα».

Οι εργαζόμενοι αποδίδουν τα εργατικά ατυχήματα στην εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στα κακοσυντηρημένα παλιά μηχανήματα, στα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας και στη λειτουργία των Δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής θεωρεί το ζήτημα της Υγιεινής και Ασφάλειας ως πρωταρχικό ζήτημα διεκδίκησης για τους εργάτες του κλάδου και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των Σωματείων και της Περιφέρειας, σε μαζική συμμετοχή.

Διαβάστε επίσης: Απεργούν στις 28 Φεβρουαρίου και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα και την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ